Liderul cecen Ramzan Kadîrov a intrat în Cartea Recordurilor

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a intrat în Cartea Recordurilor / Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng
Liderul cecen Ramzan Kadîrov a intrat în Cartea Recordurilor / Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a intrat în Cartea Recordurilor.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a intrat în Cartea Recordurilor din Rusia. Acesta a primit miercuri un certificat care atestă că este cetăţeanul rus cu cel mai mare număr de sancţiuni personale aplicate de entităţi străine pentru sprijinul acordat de el campaniei militare ruse din Ucraina, transmite Agerpres, citând EFE.

"Recordul pentru cel mai mare număr de sancţiuni personale impuse unei persoane, cu 15 sancţiuni, îi revine lui Ramzan Kadîrov", a declarat redactorul-şef al Cărţii Recordurilor din Rusia, Stanislav Konenko, citat de TASS.

"Premiul" a fost înmânat în timpul aniversării a 204 ani de la atestarea documentară a oraşului Groznîi, capitala Ceceniei, care coincide cu împlinirea a 47 de ani de către liderul cecen.

Ramzan Kadîrov: Sunt fericit



Kadîrov a primit şi un certificat care atestă că deţine recordul pentru cel mai mare număr de sancţiuni la nivel mondial impuse unei persoane, familiei sale şi adepţilor săi.

"Mă aflu pe lista sancţiunilor pentru că apăr islamul, tradiţiile şi obiceiurile noastre şi securitatea ţării noastre. Nimic nu este mai important pentru mine. Din acest motiv sunt fericit", a declarat Kadîrov, la primirea certificatului.

Anterior, liderul cecen s-a lăudat că este persoana cu cel mai mare număr de sancţiuni la nivel internaţional, depăşindu-i până şi pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

El a dat asigurări că împotriva lui, a familiei şi susţinătorilor săi, a proprietăţilor sale şi a organizaţiilor pe care le conduce au fost impuse cel puţin 70 de sancţiuni.

Ramzan Kadîrov, promovat la gradul de general-colonel de Vladimir Putin

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunţat miercuri că a fost promovat la gradul de general-colonel de preşedintele rus Vladimir Putin, transmite Agerpres. Promovarea sa vine într-un moment în care forţele Moscovei se confruntă cu o pierdere de teren în Ucraina, relatează AFP.

"Preşedintele rus mi-a decernat gradul de general-colonel. Decretul a fost publicat (...) Vladimir Vladimirovici m-a informat personal şi m-a felicitat", a postat Kadîrov pe Telegram, afirmând că este foarte recunoscător pentru "înalta apreciere a meritelor sale".

Gradul de general-colonel este al treilea cel mai important grad de comandă în ierarhia militară rusă, după cel de general de armată şi mareşal. Liderul cecen era deja de trei ori general înainte de această promovare: al forţelor militare interne, al poliţiei şi al gărzii naţionale din Cecenia.

Kadîrov, criticat de ONG-urile internaţionale pentru gravele încălcări ale drepturilor omului în republica sa, a fost foarte activ de la începutul ofensivei ruse în Ucraina. Unităţi cecene, între care miliţia personală a lui Kadîrov, "kadîrovţî", cu o reputaţie sinistră, luptă alături de forţele armate ruse în Ucraina.

Reamintim că luni, Kadîrov şi-a anunţat intenţia de a trimite trei dintre fiii săi, adolescenţi, să lupte în Ucraina, făcând în acelaşi timp apel la utilizarea "armelor nucleare de putere scăzută" în contextul dificultăţilor cu care se confruntă trupele ruse. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel