Liderii UE au decis. Ce se întâmplă cu sancţiunile împotriva Rusiei

Manifestaţie în Georgua după amânarea obţinerii statutului de candidat la aderarea la UE
Manifestaţie în Georgua după amânarea obţinerii statutului de candidat la aderarea la UE

Liderii statelor membre ale UE reuniţi joi, la Bruxelles, în cadrul summitului Consiliului European, au prelungit cu şase luni sancţiunile economice decise în 2014 împotriva Rusiei după anexarea Crimeei, informează AFP.

'Acord privind reînnoirea sancţiunilor împotriva Rusiei', a anunţat purtătorul de cuvânt al Consiliului, Barend Leyts, într-o postare pe contul său de Twitter. Sancţiunile economice vizează de şase ani sectoarele petrolier, de apărare şi bancar ale Rusiei. Ele au fost prelungite cu şase luni în luna iunie.

Unanimitatea statelor membre ale UE este necesară pentru reînnoirea, întărirea sau relaxarea sancţiunilor. Sancţiunile împotriva Rusiei au fost impuse după ce un avion al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă deasupra Ucrainei în iulie 2014, incident soldat cu moartea a 298 de pasageri.

Conflictul dintre luptătorii sprijiniţi de Rusia şi armata Ucrainei s-a soldat cu moartea a peste 13.000 de persoane începând din 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea iar forţele proruse din estul Ucrainei s-au revoltat împotriva conducerii de la Kiev, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel