Liderii PDL cer capul lui Atanasiu. Surse: Cine a "scurs" stenogramele în presă

Democrat-liberalii vor ca vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu să părăsească partidul după apariția în presă a stenogramelor care au declanșat cel mai mare scandal de la momentul fuziunii PNL-PDL. Între timp, liberalii caută sursa "scurgerii" de informații, care ar putea fi, potrivit evz.ro, fostul lider PDL Ioan Oltean.

Potrivit unor surse din vechiul PNL, citate de evz.ro, Ioan Oltean s-ar fi lăudat, la o ședință de săptămâna trecută a conducerii locale a PNL Bistrița, că are înregistrări compromițătoare cu Teodor Atanasiu, el fiind acum suspectat că le-a plasat în presă.

Stenogramele unor discuții purtate la Bistrița de membri ai vechiului PNL au fost publicate în weekend în presă și au declanșat o furtună politică fără precedent în partidul rezultat în urma fuziunii PNL-PDL. Potrivit înregistrărilor, vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu folosea formula "fuziune paritară" cu ironie, arătând că PNL a dat numele noului partid, sigla acestuia și candidatul la Președinție, în timp ce PDL a venit cu sediul. Atanasiu mai spune că prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu nu va fi premierul unui guvern liberal, deși există o înțelegere politică în acest sens.

Atanasiu, la Bistrița, explică strategia PNL: Or să plece unde e oferta mai bună!

"Atanasiu crede că a escrocat PDL"

Europarlamentarul PDL Traian Răzvan Ungureanu îi cere demisia lui Atanasiu, căruia îi cere să se întoarcă "acolo unde se simte mai bine, lângă Victor Ponta".

"Liberalii! Îi cunoaştem demult dar Teodor Atanasiu ne ajută să îi cunoaştem şi mai bine. Ideea de bază ilustrată de Atanasiu în declaraţiile înregistrate la Bistriţa spune aşa: numai fraierii negociază onest iar noi nu sîntem fraieri! Contribuţia lui Atanasiu nu contrazice doctrina şi istoria partidului. Oricine se aşază la masă cu liberalii are nevoie de o retrovizoare gigant pentru a vedea, la timp, ce gropi se sapă şi ce proiectile sau şopărle zburătoare vin din spate. Pentru toate astea, Teodor Atanasiu trebuie să demisioneze. De asemenea, ar fi de aflat ce cred Alina Gorghiu şi Marian Petrache, martori la expunerea de la Bistrita, despre cugetările lui Teodor Atanasiu.Teodor Atanasiu nu mai poate rămîne în partidul pe care crede că şi l-a făcut escrocînd PDL. Nu mai e loc. Cătălin Predoiu nu va înfiinţa, de dragul lui, un post de Ministru pentru Relaţia cu PSD, în noul guvern. Teodor Atanasiu are ocazia să se întoarcă acolo unde se simte bine. Lîngă Victor Ponta. Între şmecheri şi hoţi, singurii pe care ştie să îi respecte", a scris TRU pe Facebook.

Iohannis, "jignit profund" de afirmațiile Teodor Atanasiu

Declarațiile lui Atanasiu reprezintă o jignire la adresa președintelui Iohannis, susține și edilul Aradului, Gheorghe Falcă. Liderul liberal crede că Atanasiu "s-a exclus din viața politică".

"Domnul Atanasiu s-a compromis definitiv. Aceste declaraţii l-au jignit profund pe domnul Iohannis, au devoalat o teorie a fuziunii care nu cred că este împărtăşită de preşedintele Iohannis. A doua jignire e faţă de Alina Gorghiu, pentru că s-a referit la colegii dumneaei şi pentru că au pus-o într-o postură destul de urâtă, iar a treia e faţă de Dreapta. Prietenul nostru, domnul Atanasiu s-a exclus din viaţa politică", a declarat primarul pentru adevarul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel