Liderii G7, inițiativă de contracarare a „Noului drum al mătăsii”, propus de China

Liderii G7, inițiativă de contracarare a „Noului drum al mătăsii”, propus de China  /  Sursă foto: Facebook G7
Liderii G7, inițiativă de contracarare a „Noului drum al mătăsii”, propus de China / Sursă foto: Facebook G7

Liderii din cadrul G7 au pus la cale un proiect de infrastructură menit să contracareze acțiunile de dezvoltare ale Chinei.

Națiunile Grupului celor Șapte (G7) au dezvăluit o inițiativă de infrastructură semnificativă pentru țările cu venituri mai mici, în încercarea de a contracara Inițiativa Chinei pentru centură și drumuri de peste miliard de dolari, denumită „Noul drum al mătăsii”. Liderii G7 au promis să „catalizeze colectiv” sute de miliarde în investiții în infrastructură pentru țările cu venituri mici și medii și au declarat sâmbătă că vor oferi un parteneriat „bazat pe valori, standard ridicat și transparent”.

Anunțul a fost făcut în timp ce liderii țărilor G7 - Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Germania, Italia, Franța și Japonia - s-au reunit la stațiunea Carbis Bay din sud-vestul Angliei.

Liderii G7 sunt încântați de inițiativă

Proiectul lor, „Construiește înapoi o lume mai bună” (B3W), susținut de administrația președintelui SUA Joe Biden, are drept scop concurența cu inițiativa Belt and Road, care a fost criticată pe scară largă pentru că înfrânează țările mici care au datorii. Casa Albă a declarat că inițiativa își propune să „ajute la restrângerea necesității de infrastructură de peste 40 de miliarde de dolari în țările în curs de dezvoltare, care a fost exacerbată de pandemia COVID-19”.

„Nu este vorba doar de confruntarea cu Republica Populară Chineză”, a spus un înalt oficial american. „Este vorba de a oferi o viziune alternativă afirmativă, pozitivă pentru lume.”

În același timp, cancelarul german Angela Merkel, a cărui națiune are investiții uriașe în China, a numit-o „inițiativă importantă”,de o mare necesitate în Africa. 

„Nu putem să ne așezăm și să spunem că China o va face, dar ambiția G7 este să aibă o agendă pozitivă pentru o serie de țări din lume care încă rămân în urmă ... Salut acest proiect”, a spus cancelrul german, potrivit AlJazeera

Summit-ul G7. Regina Elisabeta a insistat să taie un tort cu sabia

Moment inedit la summit-ul G7 din Marea Britanie. Regina a zâmbit și a glumit cu Catherine, ducesa de Cambridge și Camilla, ducesa de Cornwall, în timp ce a schimbat un cuțit cu o sabie, pentru a tăia un tort la masa organizată la eveniment.

Inițial, sabia i s-a părut prea grea și a spus: "Nu cred că va merge..."

"Poate dacă folosiți ambele mâini?", i-a sugerat  ducesa de Cornwall. După ce nu s-a descurcat prea bine cu sabia și a fost ajutată de una dintre ducese, Regina s-a dovedit a fi mai îndemânatică cu un cuțit, potrivit CNN (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel