Lideri din politică, față în față cu istoria. Dezvăluiri neștiute: "Sunt fiul unui militar de carieră"

Au fost momente emoționante duminică, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române la Buzău unde oamenii au venit la Monumentul "Regimentul 48 Infanterie" în Parcul Eroilor în semn de respect pentru eroii neamului și veteranilor de război.

VEZI ȘI: Marcel Ciolacu, reacție tranșantă: Mai degrabă prefer să mă las de politică - exclusiv

Duminică, în această zi sfântă, buzoienii le-au arătat românilor - care au luptat pentru țară - respect și prețuire.

(w670)

Au venit la eveniment și veterani de război, purtători de medalii nu doar în suflet, ci și la piept. Încărcați de istorie, își purtau în tăcere și decență luptele trăite pentru România, dându-le poate o lecție politicienilor.

(w670)

După serviciul religios efectuat de preoții militari, au avut loc luările de cuvânt ale oficialităților, depunerile de coroane și tradiționala paradă a militarilor.

Moment sfânt și emoționant

Prefectul George Sava a spus câteva cuvinte. "Voi începe cu un moment sfânt și emoționant pentru fiecare cadru militar al Armatei Române, moment pe care noi civilii îl privim cu admirație și anume jurământul făcut față patria-mamă: Jur credință patriei mele, România. Jur să îmi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să îmi apăr țara, să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să îmi ajute Dumnezeu. Să nu uităm nici cuvintele simple, dar rostite din suflet de fiecare cadru militar: Servesc patria. Cu toții, ar trebui să o servim la nivelul la care au servit-o și o vor servi dumnealor în zbuciumata existență a statului român".

Mesajele celor mai importanți politicieni buzoieni, pe Facebook

Constantin Boșcodeală, primarul Buzăului, și Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, au fost prezenți la Ziua Armatei Române, dar și-au transmis gândurile pe conturile personale de Facebook. Edilul a povestit că tatăl său a fost colonel în Armata Română, iar acest lucru l-a ajutat să învețe ce este respectul.

(w670)

"Ziua Armatei Române este pentru mine una cu o mare încărcătură emoțională. Tatăl meu a fost colonel în Armata Română și am învățat de mic ce înseamnă respectul pentru ostași. Buzoienii se numără printre cei care ne-au făcut cinste prin faptele de arme în teatrele de operații, demonstrând profesionalism alături de aliații noștri. La mulți ani tuturor militarilor, cadrelor în rezervă și retragere, veteranilor, dar și familiilor acestora!", a fost mesajul transmis de Constantin Boșcodeală.

Marcel Ciolacu, pe rețeaua de socializare, a povestit că Ziua Armatei Române are pentru el o încărcătură sufletească uriașă. Președintele PSD Buzău este fiul unul militar de carieră și a fost crescut de mic în spiritul respectului pentru țară și haina militară.

(w670)

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu, răspuns la o întrebare decisivă pentru scena politică - EXCLUSIV

"Este o zi cu importante semnificații pentru mine, Ziua Armatei României. Îi cinstim pe eroii care şi-au dat viaţa pentru a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român. Îi onorăm, totodată, pe veteranii de război care au luptat pentru ca noi să trăim, astăzi, într-o ţară liberă şi independentă, dar și pe cei care servesc Patria în prezent.

Sunt fiul unui militar de carieră și am fost crescut de mic în spiritul respectului pentru țară și haina militară. Comandorul în retragere Ion Ciolacu a fost unul dintre aviatorii de seamă pe care i-a dat Buzăul de-a lungul vremii, iar pentru faptele sale a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție a Aviației Române "Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene". Fost pilot militar, a adunat în cei aproape 30 de ani de carieră militară aproape 5000 de ore de zbor pe diferite tipuri de avioane. Fără falsă modestie, vreau să vă dezvălui că a reușit nu mai puțin de 42 de decolări și aterizări într-o singură zi. Din nefericire, în acest an s-a stins din viață lăsând în urmă un imens gol. Așadar, am crescut pe aerodrom, printre oamenii de arme și le port un profund respect și recunoștință. De Ziua Armatei României, ne înclinăm în faţa celor care au îmbrăcat haina militară, purtând în suflet dragostea şi devotamentul faţă de Patrie şi Popor.

Armata a fost şi a rămas una dintre instituţiile fundamentale ale statului, ocupând un loc privilegiat: de apărător al valorilor fundamentale ale poporului român. Buzoienii au fost dintotdeauna oameni de bază ai Diviziei 2 Infanterie GETICA și au fost în prima linie în teatrele de operații din Irak și Afghanistan în ultimul deceniu. Și-au demonstrat curajul, profesionalismul şi devotamentul în toate misiunile internaţionale, ca parteneri de încredere ai aliaţilor României.
La mulți ani!", a transmis Marcel Ciolacu.

VEZI ȘI: Marcel Ciolacu, interviu exclusiv. Liderul PSD dezvăluie un episod neștiut de presă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel