Lider PNL, atac la primarul Capitalei (PNL) și firma Astaldi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi protestează față de lejeritatea cu care primarul general interimar tratează dezastrul de pe Magistrala 5 de Metrou.

”La aproape o lună de la surpările de la Eroilor, constructorul şi-a respectat concediul de sărbători, scrie Raețchi. Zona pare calamitată pe termen lung. Dacă nu respectă termenul Primăriei Generale, constructorul trebuie dat în judecată”.

„În curând se împlineşte o lună de la surpările de teren de la lucrările de la magistrala Drumul Taberei şi situaţia este departe de a fi remediată. Observăm cum constructorul şi-a respectat fără probleme concediul de sărbători, lucrările de remediere au fost întârziate şi deşi Primăria a dat termen ca oamenii evacuaţi să se întoarcă la casele lor până pe 15 ianuarie, cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla nici măcar la primăvară. Din păcate, zona pare calamitată pe termen lung, e un dezastru pentru Metrorex. Zeci de bucureşteni din zona Eroilor şi-au petrecut sărbătorile departe de casă pentru că cei care trebuiau să le rezolve problema au stat degeaba. Acum, constructorul o să profite probabil de starea vremii şi o să o folosească drept pretext pentru a nu demara lucrările. În plus, lucrările la metroul din Drumul Taberei sunt întârziate şi aproximativ 100.000 de oameni sunt afectaţi din cauza traficului din zonă".


Raeţchi a subliniat că multe firme care efectuează lucrări publice în România se comportă cu o iresposabilitate similară:
„Constructorul trebuie să vină cu soluţii şi să înceteze să se comporte ca şi cum ar fi stat în stat. Aceasta este mentalitatea multor firme care efectuează lucrări publice în România şi acest mod de lucru trebuie să înceteze. Consider că penalităţile pentru întârzierea lucrărilor trebuie aplicate imediat când apar abateri şi este necesar ca administraţiile locale să recurgă mai des la judecători. Cu conditia, sigur, ca echipele de avocați privați și consilieri juridici ai statului să pregatească niste contracte oneste. Instanţa ar putea fi o soluţie şi pentru lucrările întârziate de la metroul din Drumul Taberei ".

Lucrările la Magistrala 5 sunt efectuate de un consorțiu condus de italienii de la Astaldi. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel