Lider extremist: Nu vreau să am vecini români!

Nigel Farage, liderul partidului britanic extremist UKIP, a şocat ascultătorii unui post de radio din Londra atunci când a dezvăluit că nu vrea să aibă vecini români, într-un interviu acordat LBC.

Farage a declarat că îşi menţine un comentariu anterior potrivit căruia ar fi "îngrijorat" dacă alături de el s-ar muta nişte români. Liderul UKIP a invocat statisticile privind infracţiunile comise de români, relatează International Business Times UK, în pagina electronică de sâmbătă, conform Mediafax.

"Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăieşti în Londra cred că ai fi" îngrijorat, a declarat el.

Farage a negat însă că alimentează extremismul împotriva imigranţilor, insistând: "Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politică ce a deschis uşa permiţând să se întâmple astfel de lucruri".

VEZI ȘI: Sondajul BBC, privind migrația românilor în Anglia, motiv de scandal

Când jurnalistul James O'Brien l-a întrebat care ar fi diferenţa între românii care s-ar muta lângă el şi germani, referindu-se la faptul că soţia lui Nigel Farage este cetăţean german, acesta a răspuns: "Ştiţi diferenţa".

El a fost rugat să comenteze şi declaraţiile sale anterioare cu privire la faptul că nu îi place să audă vorbindu-se doar în limbi străine în trenurile din Londra, având în vedere că propria lui soţie vorbeşte în germană la telefon.

"Nu cred că vorbeşte în tren. Aceasta este ideea", a răspuns Farage.

VEZI ȘI: Petiție anti-români în Marea Britanie: Migrația afectează sănătatea și școlarizarea

Directorul de comunicare al Ukip, Patrick O'Flynn, fost editorialist al Daily Express, a întrerupt interviul atunci când subiectul s-a îndreptat către fondurile cerute de la Bruxelles ca europarlamentar. Farage a ignorat intervenţia acestuia şi, potrivit angajaţilor LBC, O'Flynn a fost nevoit să îl scoată afară din studio.

Farage a primit milioane de lire sterline din banii contribuabililor de când a devenit europarlamentar, în 1999. Recent, el este chestionat în legătură cu ce s-a întâmplat cu zeci de mii de lire sterline destinate administrării unui birou al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel