Lider de partid, reacție dură. Ce se va întâmpla cu moscheea de la București - SONDAJ

Deputatul Bogdan Diaconu cere organizarea unui referendum pe tema construirii moscheii din București.

Partidul România Unită îi solicită Primarului General interimar al Capitalei, Consiliului General al Muncipiului București și PNL-ului care controlează Primăria Generală să declanșeze un referendum local pe tema construcției unei mega moschei în Capitală.

Bucureștenii au dreptul să fie întrebați dacă își doresc sau nu o moschee construită de Turcia pe teritoriul Capitalei, iar autoritățile locale au obligația să declanșeze acest referendum pe o temă atât de importantă pentru București.

Acest referendum trebuie organizat o dată cu alegerile locale din 5 iunie 2016 pentru a diminua costurile, iar rezultatul său trebuie aplicat de îndată.

PNL are responsabilitatea politică a declanșării acestui referendum pentru că are controlul asupra Primăriei Generale. În cazul în care nu va răspunde solicitării, PNL se face părtaș la construcția mega moscheii în București și este direct responsabil de acest afront adus istoriei și credinței creștine a neamului românesc!

Ce spune Gabriela Firea

Pe de altă parte, Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a anunțat că va fi de acord cu construirea unei moschei în București, dacă cetățenii își vor exprima acordul în acest sens în urma unei consultări publice.

"Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neapărat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi «Da», va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili", a declarat Firea.

Dumneavoastră sunteți de acord cu construirea unei moschei în București? Așteptăm răspunsul dumneavoastră în sondajul de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel