Licitații în valoare de zeci de milioane de euro ale CNAS și MAI, suspendate

dosar-electronic-sanatate1
dosar-electronic-sanatate1

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a suspendat, joi, două licitații demarate de către CNAS și MAI, a căror valoare se ridicau la circa  35 de milioane de euro din fonduri UE nerambursabile. Suspendarea licitațiilor vine în urma contestațiilor făcute de firmele SAP România, Mobius Solutions, KEY Finance Corporation SRL, Common SRL, Dacar Consult Express SRL, Evolusys Services SRL sau Star Storage SRL care atrag atenția asupra unor nereguli în procedura de atribuire și de condiții restrictive care ar putea avantaja anumiți operatori în defavoarea altora.

O primă suspendare se referă la licitația demarată în luna noiembrie 2011 de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru implementarea dosarului electronic de sănatate în România, contract în valoare de 130,9 milioane lei - fără TVA (peste 31 de milioane de euro), fonduri UE nerambursabile, scrie hotnews.

O alta licitație suspendată este  a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), și face referire la un contract de peste 21,2 milioane lei (fără TVA) într-un sistem IT național pentru gestiunea si emiterea actelor de identitate, a fost reluată cu o zi în urma, după ce în luna decembrie a fost anulata de CNSC în urma contestațiilor primite.

Contestațiile  făcute de firme precum: SAP România, Mobius Solutions, KEY Finance Corporation SRL, Common SRL, Dacar Consult Express SRL, Evolusys Services SRL sau Star Storage SRL atrag atenția asupra unor nereguli în procedura de atribuire și de condiții restrictive care ar putea avantaja anumiți operatori în defavoarea altora.

Citește și:

Încă un program al Guvernului eșuat. Eliberarea cardului naţional de sănătate a fost suspendată

Lucian Duță: Concurența din asigurările de sănătate va genera 4. 000 de șomeri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel