Licitație cu obiecte regale. Păpuşa reginei Elisabeta a II-a, vândută

Licitație cu obiecte regale. Păpuşa reginei Elisabeta a II-a, vândută. foto: kerrytaylorauctions.com
Licitație cu obiecte regale. Păpuşa reginei Elisabeta a II-a, vândută. foto: kerrytaylorauctions.com

Printre obiectele regale care vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitaţii se află și o păpuşă care a aparţinut reginei Elisabeta a II-a, alături de o rochie a prinţesei Diana.

Este pentru prima dată când o păpuşă regală ajunge pe piaţa licitaţiilor. Ea a ajuns în posesia casei Kerry Taylor prin intermediul familiei Clarei Knight, care a fost doica regală a prinţesei Elisabeta şi a surorii acesteia, prinţesa Margaret.

Reprezentanţii casei de licitaţii Kerry Taylor spun că acea păpuşă a aparţinut suveranei britanice în copilărie, când aceasta avea titlul de prinţesă, în anii 1930. 'Avea probabil în jurul vârstei de nouă sau zece ani atunci când a primit această păpuşă', a declarat Kerry Taylor, fondatoarea casei de licitaţii omonime. Păpuşa, produsă de compania Chad Valley, are ochi din sticlă, cap pivotant, trup din catifea şi membre ataşate.

Potrivit celor de la Kerry Taylor păpuşa a fost extrem de iubită de prinţesa Elisabeta, întrucât prezintă un grad ridicat de uzură. Ea a fost estimată la un preţ de vânzare cuprins între 800 şi 1.200 de lire sterline, însă nu ar fi exclus ca ea să fie vândută cu o sumă mult mai mare. 

Alte obiecte scoase la licitație

Rochii cu imprimeuri florale şi alte obiecte purtate de prinţesa Elisabeta şi de prinţesa Margaret vor fi puse în vânzare în cadrul aceleiaşi licitaţii, de pe 10 decembrie. Un alt lot valoros este o rochie purtată de Diana, prinţesa de Wales, în timpul unei vizite întreprinse în Bahrein în 1986. Acea rochie din mătase ivorie, realizată de Elizabeth Emanuel special pentru prinţesa Diana, a apărut în mai multe fotografii şi filme. Valoarea estimată a rochiei, care a fost cumpărată dintr-un magazin second-hand din Hereford în 1994, este cuprinsă între 60.000 şi 100.000 de lire sterline.

Un blazer ce ar fi aparţinut tot prinţesei Diana va fi scos de asemenea la licitaţie. Blazerul şi rochia au fost duse spre a fi vândute în acel magazin second-hand de o menajeră care lucra pe o proprietate rezidenţială din Mynde Park, vizitată frecvent de prinţesa Diana. Licitaţia organizată de casa Kerry Taylor se intitulează 'The Passion for Fashion' şi va avea loc pe 10 decembrie la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel