Liceul Teoretic Național, inovație în învățământ. Cum funcționează o instituție fără ajutor de la stat

Liceul Teoretic Național este o instituție privată de învățământ, înființată în anul 2012. LTN asigură accesul la educație pentru un număr de 170 de elevi, cu vârstele între 3 și 18 ani.

Component al comunității școlilor private, liceul nu primește niciun fel de finanțare sau sprijin material din partea statului. Cu toate acestea, fără ajutor, Liceul Teoretic Național a demonstrat înalta performanță prin medaliile câștigate de elevi la olimpiadele naționale și internaționale.

Formate din persoane cu înaltă pregătire și experiență profesională, managementul și corpul didactic de la Liceul Teoretic Național au reușit, din primii trei ani de activitate, să materializeze o strategie de puternică diferențiere calitativă, mai ales față de învățământul de stat, dar și în raport cu multe din școlile particulare. Sistemul educațional este complet integrat și predictibil:  grădiniță - școală primară - gimnaziu - liceu. Clasele au cel mult 15 elevi; cursurile sunt organizate după principiul elevii urmează profesorul; pentru fiecare elev se asigură, zilnic, câte o oră de limbă engleză și una de sport, dar și între două și cinci ore de informatică săptămânal.

Alimentația copiilor este asigurată integral de liceu, care deține cele mai sigure echipamente pentru pregătirea și servirea hranei de către personal calificat aflat sub permanenta îndrumare a specialistului nutriționist.

[citeste si]

De dimineață și până la plecare, copiii sunt în deplină siguranță deoarece toate spațiile sunt monitorizate de camere video care pot fi accesate de părinți după ce au citit catalogul electronic. Sistemul informatic este complet, integrează și folosirea de software educațional modern și a unei largi biblioteci virtuale.

Rezultatele obținute de elevii liceului (100% promovabilitate la Evaluările Naționale și Bacalaureat în anii școlari 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015), creșterea continuă a numărului acestora, atmosfera pozitivită și facilitățile oferite copiilor îndreptățesc ideea că Liceul Teoretic Național este un proiect de succes.

Viziune educațională

Pentru a ne îndeplini obiectivele, viziunea educaţională pe care o împartăşeşte întreg personalul didactic se axează pe 6 direcţii de dezvoltare.

Echipa LTN crede în educație ca element fundamental ce asigură succesul în viață al oamenilor. Și credem cu tărie că educația trebuie privită ca un proces ce ține de bunul mers al unui parteneriat ce se stabilește între școală, elevi și părinții.

Viziunea LTN este de a construi un parteneriat durabil între aceste trei instanțe: școală - elevi - părinți.

Pe bazele acestui parteneriat, construim un spațiu sigur în care personalitatea copilului, și mai apoi a adolescentului, cu întreaga gama de calităţi de ordin intelectual, moral, profesional şi estetic și se dezvoltă armonios și nevoile fizice sunt respectate.

La terminarea studiilor, elevii vor fi:

Tineri sănătoși, cu o cultură generală temeinică şi o gândire flexibilă, capabili să-şi afirme capacităţile creatoare, aptitudinile şi aspiraţiile;

Membri activi şi bine integraţi, economic şi social, viitori posibili lideri, într-o societate în continuă schimbare;
Cetăţeni ai Europei şi ai întregii lumi.

PROCES EDUCAŢIONAL CENTRAT PE ELEV

Metode didactice ce încurajază descoperirea, autoperfecţionarea, munca în echipă şi dezvoltarea creativităţii;
Desfăşurarea întregii activităţi educaţionale în cadrul şcolii, fără teme pentru acasă;

Utilizarea unor mijloace interactive de evaluare a cunostinţelor, teste de diverse tipuri implementate pe calculator, proiecte, portofolii, autoevaluări, evaluări făcute de instituţii de învăţământ superior din ţară şi străinătate;


CULTURĂ GENERALĂ SOLIDĂ

Formarea capacităţilor intelectuale, a disponibilităţilor afective şi a abilităţilor practice prin asimilarea de cunoştinţe umaniste, ştiinţifice, tehnice şi estetice;

Cunoașterea limbilor străine de circulaţie internaţională.

ÎNSUŞIREA NOILOR TEHNOLOGII INFORMATICE

Facilitarea atingerii performanţelor maxime în noile tehnologii informaţionale, utilizate pe scară mondială;
Realizarea unui învăţământ asistat de calculator prin constituirea de soft educaţional care să faciliteze procesul de învăţare, să stimuleze creativitatea şi spiritul competitiv.

EXPLOATAREA TALENTELOR ARTISTICE ŞI SPORTIVE

Implicarea elevilor în activităţi extra-curriculare şi extra şcolare, în funcţie de interesele şi talentele specifice, permite dezvoltarea armonioasă a unei personalităţii complexe şi echilibrate, capabile să facă faţă cu succes provocărilor de ordin profesional şi să se bucure de experienţe de viaţă multiple.
CONSILIERE ÎN CARIERĂ

Elevii Liceului Teoretic Naţional beneficiază, încă de la înscriere, de o evaluare a potenţialului specific, manifestat prin talente, interese şi aptitudini;

Elevii beneficiază, de asemenea, de sfatul specialiştilor în consiliere pentru a îşi stabili obiectivele în ceea ce priveşte parcursul educaţional şi planul personal de carieră;

Pe durata întregului parcurs şcolar, elevii sunt consiliaţi astfel încât cursurile opţionale şi activităţile pentru care optează să se constituie într-un veritabil plan de carieră care să asigure succesul obiectivelor profesionale ale acestora.

Personalitatea elevilor şi problematica familiei vor fi pârghiile în jurul cărora profesorii şi întreg personalul didactic şi nedidactic al şcolii vor acţiona, astfel încât programul educaţional oferit să contribuie la dezvoltarea fiecărui elev în parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel