Liceul Romano-Catolic. Pop: Nu trebuie să se mai întâmple aşa ceva în România

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune că ceea ce s-a întâmplat la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş nu trebuie să se mai întâmple în România. 

"Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în Târgu Mureş nu trebuie să se mai întâmple în România, o imixtiune crasă a unui consiliu local peste un inspectorat şcolar, soluţionată astăzi cu trimiterea în judecată după doi ani de zile de cercetări. (...) Este o modificare legislativă publicată în Monitorul Oficial anul acesta, care permite soluţionarea, şi eu cred că trebuie întărită prevederea din lege în aşa fel încât, indiferent de culoarea politică într-o unitate administrativ-teritorială unde Consiliul local se opune să înfiinţeze o şcoală, totuşi cineva să o poată face - ministerul, Parlamentul, Guvernul. Nu mi se pare normal că, dacă o autoritate locală se opune să se înfiinţeze o şcoală, nimeni să nu poată să facă nimic. De aceea, plecând de la iniţiativa grupului UDMR, vom susţine acea completare a Legii educaţiei naţionale în toate comisiile şi în plen, pentru a întări această prevedere şi niciodată în România să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat cu acei aproape 1.000 de copii din Târgu Mureş care au fost plimbaţi doi ani de zile", a declarat miercuri Liviu Pop, la Parlament.

Referindu-se la întâlnirea cu parlamentarii UDMR, ministrul Educaţiei a susţinut că s-a discutat despre puncte din programul de guvernare. "Programul de guvernare, puncte din programul de guvernare. O problemă legată de întărirea Legii educaţiei naţionale vizavi de situaţia de la Târgu Mureş, în sensul în care să avem siguranţa ca atunci când o autoritate locală nu îşi doreşte să funcţioneze o unitate şcolară pe perimetrul ei, să se poată interveni cu o hotărâre de guvern sau o lege prin care să se înfiinţeze o unitate şcolară în acele localităţi. Este o propunere legislativă a UDMR care va fi înaintată în Parlament", a susţinut reprezentantul MEN, citat de Agerpres.

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel