Liceul Catolic. Dragnea: Cui foloseşte această sămânţă de scandal?

Liviu Dragnea a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite în judeţul Bistriţa-Năsăud, că nu este de acord cu ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în ce priveşte situaţia Liceului teologic romano-catolic din Târgu Mureş.

"Am fost întrebat cere este părerea mea despre ce se întâmplă în Ucraina. Normal că sunt nemulţumit, noi toţi suntem nemulţumiţi, deoarece copiii etnici români din Ucraina nu mai au dreptul să înveţe în limba maternă. Şi ne întoarcem în România: aici ne spun unii să ne uităm invers. Adică noi ţipăm dacă acolo ni se iau nişte drepturi, în schimb, aici, noi, cu surle, trâmbiţe şi eventual cu arestări, trebuie să luăm nişte drepturi, ale cui, ale unor copii.

Eu nu sunt absolut deloc de acord cu ceea ce s-a întâmplat acolo în ultimii doi ani de zile. A fost arestat inspectorul şcolar pentru că a vizat, a aprobat înfiinţarea unui liceu după ce a fost o hotărâre de consiliu local; prefectul - care atacă de fiecare dată hotărârile de consiliu local.

Cui foloseşte această sămânţă de scandal? Cui foloseşte faptul că sute de copii, cetăţeni români, care au aceleaşi drepturi ca noi toţi, sunt într-o stare de tensiune foarte mare, şi ei, şi părinţii lor, fiind daţi afară dintr-o locaţie în care au învăţat?", a spus Dragnea.

Liderul social-democrat consideră că Executivul ar trebui să aibă "o abordare mai curajoasă" în această chestiune şi să se găsească o soluţie prin care liceul romano-catolic să continue să funcţioneze şi să se renunţe la tensiuni între români şi maghiari.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel