Librărie online, GRATUITĂ pentru elevi şi profesori

Primăria Capitalei va plăti abonamentele elevilor şi profesorilor la o librărie online, astfel încât aceştia să aibă acces gratuit la materiale. 

Elevii, profesorii, dar şi părinţii din Bucureşti vor avea acces gratuit la librăria digitală bucureşti.citeşte.ro. Abonamentele vor fi suportate de Primăria Capitalei, în cadrul unui proiect realizat de PROEDUS şi Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu. Costul total al proiectului în acest an este de aproape 3,5 milioane de lei.

„Pentru preşcolarii, elevii, părinţii şi profesorii din Municipiul Bucureşti, deoarece învăţământul se va desfăşura preponderant online din cauza pandemiei, am pregătit proiectul bucuresti.citeste.ro, prin care elevii vor beneficia de abonamente lunare pentru acces la lectura online, pe platforma bucuresti.citeste.ro", a declarat în şedinţa CGMB primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, conform Mediafax. 

1000 de cărţi, disponibile

Aceasta a mai spus că cei care vor accesa această librărie digitală vor avea la dispozitie o mie de titluri de carte, cu un total de 300 de mii de pagini, în toate formatele electronice: ebook, audiobook, videobook, teste interactive.

„Se va reduce drastic bugetul Capitalei, ştiţi şi dumneavoastră asta pentru că veţi veni cu o rectificare bugetară peste câteva luni, din cauză că nu mai sunt bani în ţară din cauza scăderii economice. Să cheltuim 730.000 de euro pentru o sifonare, îmi asum ceea ce spun, este iresponsabil. Banii aceştia trebuie folosiţi pentru protejarea cetăţenilor", a spus consilierul general USR Ana Ciceală.

Supus la vot, proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi pentru, 8 împotrivă şi 13 abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel