LIBERTATE din 15 mai. Cei care nu se tem pot merge la mare, la munte, sau la cafenea

Alfred Simonis, liderul de grup al PSD din Camera Deputaţilor, a tras un semnal de alarmă asupra unei situaţii cu potenţial periculos în România: starea de alerta nu va putea intra în vigoare imediat după terminarea stării de urgenţă!

Guvernul a trimis în Parlament foarte târziu proiectul de lege privind situaţia de alertă, iar documentul nu va putea fi pus în aplicare imediat după starea de urgenţă.

”Articolul 84 din Constituţie spune că după adoptarea proiectului de lege în cele două camere ale Parlamentului este nevoie de un termen de două zile pentru a lăsa timp de contestare la Curtea Constituţională. După aceste două zile, după ce preşedintele promulgă, e nevoie de trei zile pentru a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă că, practic, din data de 15 mai nu vom mai avea niciun fel de restricţii în România, pentru că acest Guvern, în loc să se ocupe din timp de redactarea şi de depunerea unui proiect de lege în acest sens, pierde vremea angajând chelneri şefi de spitale", a spus Simonis la Palatul Parlamentului.

Așadar... conform PSD, trei zile nu vor fi acoperite nici de starea de urgență, nici de starea de alertă

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu ridică următorul aspect: ”Cele trei zile sunt vineri, sâmbătă și duminică. Unii s-ar putea să meargă la mare și la munte profitând de situația incertă. Nefiind lege, omul ar putea merge la mare, la munte, la terase etc mai ales că sunt mulți care zic că nu mai pot sta în casă, că s-au săturat etc... dar ei nu știu nici să poarte corect mască. Vor fi patroni care vor sfida și vor primi oameni în restaurante neavând acoperire legală. Din acest punct de vedere este posibil să avem un weekend încărcat”.

Rămâne de văzut ce vom face exact din 15 mai. Lucrurile sunt extrem de neclare deși mai este foarte puțin până la această dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel