LIBERE PLĂTITE pentru părinți și-n perioada VACANȚEI de VARĂ. Proiect gata de adoptare

Un nou proiect pentru părinți se află pe masa Camerei Deputaților, decizională în acest caz. 

Conform proiectului de lege, înregistrat la Camera Deputaților pe 1 aprilie 2020, care a primit raport favorabil în 29 aprilie 2020 de la Comisia pentru Muncă și Protecție Socială, zilele libere ar urma să se acorde unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor și pe durata vacanței școlare. 

Aceste libere plătite de angajator ar urma să fie acordate doar dacă sunt suspendate cursurile, sunt închise temporar unitățile de învățământ, dar și dacă programele tip after school, taberele școlare, locurile de joacă sau altele asemenea sunt închise sau inaccesibile, fie din cauza condițiilor meteo, fie prin decizia statului. 

Liberele se dau la cerere pentru un singur părinte, cu declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte, care-și asumă că nu beneficiază de această prevedere. 

(w670)

Zile libere plătite ar urma să fie acordate și părinților care au copii sub 3 ani, chiar dacă aceștia nu sunt înscriși în unitățile de educație preșcolară. 

(w670)

Legea nu se aplică angajaților cu contracte de muncă suspendate sau soțului/soției acestuia. De asemenea, nu se aplică nici dacă unul dintre soți nu realizează venituri din salarii sau asimilitate salariilor, adică dacă unul dintre soți nu muncește ori nu poate face dovada muncii sale. 

(w670)

Proiectul mai trebuie doar să treacă de votul Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel