Liberation: România intră din nou în haos

Cotidianul francez Liberation titrează că "România a ajuns din nou în haos", în contextul în care Guvernul Victor Ponta a demisionat pe fondul unor proteste izbucnite după un incendiu într-un club de noapte, soldat cu cel puţin 32 de morţi.

"În timp ce criza imigranţilor continuă să genereze probleme în Europa, în estul continentului, România a ajuns în centrul atenţiei prin manifestaţii masive care au sfârşit prin înlăturarea Guvernului puternicului premier Victor Ponta", notează cotidianul de centru-stânga Liberation, potrivit Agerpres.

Protestele au izbucnit pe fondul unei stări de nemulţumire generală care a culminat cu incendiul produs într-un club de noapte, soldat cu 32 de morţi, explică Liberation.

"Dincolo de clasa politico-economică, sistemul întreţinut de aceasta face obiectul furiei protestatarilor, nemulţumiţi că politicienii s-au îmbogăţit în mod exponenţial, menţinând România în sărăcie, la periferia Europei", subliniază cotidianul francez. 

Românii au ieşit din nou în stradă, miercuri seară, în memoria victimelor de la clubul Colectiv, atât în Bucureşti cât şi în marile oraşe din ţară. Numai în București, aproximatv 35.0000 de oameni au blocat Capitala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel