Liberalizarea prețului energiei, considerată ilegală de sindicate

Guvernul a decis ca de la 1 aprilie 2017, prețul gazelor și al curentului electric să se elibereze în totalitate. Preșdintele Confederației Sindicale Meridian a dezvăluit că ordonanța dată de Guvernul României este ilegală pentru că a încălcat legea 62.

 Ordonanța aceasta nu este legală pentru că nu s-a discutat cu sindicatele și patronatele și a încălcat legea 62. Cel puțin rolul de consultanță pe care îl au sindicatele, a fost înlăturat, ceea ce este foarte grav., a declarat Ioan Popescu, Președintele Confederației Sindicale Meridian, pentru România TV

De altfel, Tudor Popescu, expert în energie, a mărturisit pentru România TV că dacă s-ar ajunge la scăderea consumului, probabil se va micșora și prețul energiei. Liberalizarea e foarte posibil să fie la un preț mai mic decât pentru că Politica Europeană Generală pentru Energiile Regenerative s-ar duce la scăderea consumului și probabil va scădea prețul. Păstrarea unei marje plafon al creșterii prețului nu mai mult decât este de fapt o marjă la care nu trebuia să renunțăm pentru că nu ne costă bani. Dar un guvern de proastă factură e un guvern scump.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel