Liberalii au depus un proiect privind dreptul la medicină personalizată. Nicoleta Pauliuc (PNL): Bolnavii nu vor mai fi simple cifre statistice

Sursă foto: Facebook Grupul Parlamentar PNL - Camera Deputaților
Sursă foto: Facebook Grupul Parlamentar PNL - Camera Deputaților

Deputații Partidului Național Liberal au depus legea privind dreptul la medicină personalizată.

Deputații Partidului Național Liberal, prin Nicoleta Pauliuc, au depus un proiect de lege privind dreptul la medicina personalizată.

„Acest proiect de lege, pe care l-am realizat în parteneriat cu unii dintre cei mai buni medici pe care România îi are, s-a născut din dorinţa de a pune fiecare pacient în centrul sistemului de sănătate românesc. Vrem să schimbăm cu totul felul în care ne raportăm la medicină – de a face în aşa fel încât fiecare anamneză, fiecare tratament, fiecare tip de medicamentaţie să fie special croit pentru nevoile fiecărui pacient. Bolnavii nu vor mai fi simple cifre statistice, nu li se vor mai aplica aceleaşi scheme de tratament generice şi nu se va mai folosi aceeaşi abordare generalistă. Promisiunea medicinei de precizie este oferirea tratamentelor potrivite, la momentul potrivit, de fiecare dată, persoanei potrivite.

Le mulţumesc ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, deputaților Dr. Nelu Tataru și Patriciu Achimaş-Cadariu, dar și senatoriilor Adrian Streinu Cercel și Attila László că mi s-au alăturat în acest demers şi au contribuit activ la elementele tehnice ale legii.

Sper ca 2023 să aducă adoptarea proiectului legislativ, pentru a scoate România de pe locul 31 din 33 de ţări europene în clasamentul numit “Indicele European de Medicină Personalizată”.“, transmite Nicoleta Pauliuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel