Liberalii, acuzați de dublu limbaj. Robert Cazanciuc: Ipocrizia poate distruge România

Proiectul de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, iniţiat de ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc, nu a primit numărul suficient de voturi în plenul Senatului. Acesta a ajuns acum în Camera Deputaţilor, camera decizională.

"Sper ca în zilele următoare să am un răspuns pozitiv din partea Camerei Deputaților pentru a trece proiectul de lege privind înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate așa cum a fost propus de Ministerul Justiției. Voi avea o discuție cu liderii politici de la Camera Deputaților pentru a încerca să obțin un vot pozitiv pe acest proiect de lege", a spus Ministrul Justiției la DC News Live.

Liberalii au votat împotriva acestui proiect, deși în cadrul Comisiei Juridice, comisia de fond, aceștia au votat în favoarea proiectului.

"PNL a respins această lege. Cei prezenți din PSD au votat pentru. Din păcate, PNL a respins proiectul de lege printr-o decizie politică pentru că liderul de grup a indicat ce să facă și din necunoaștere pentru mulți dintre ei. Sunt absolut convins că mulți pur și simplu nu au citit textul de lege pentru că dacă l-ar fi citit ar fi văzut că este o măsură bună care să conducă la recuperarea prejudiciilor, o măsură care protejează drepturile fundamentale", a punctat Robert Cazanciuc.

"Cu siguranță, este un dublu limbaj folosit de PNL; și nu vorbesc doar în acest caz. Ne-am arătat deschiderea pentru a primi orice propunere de modificare. Nu am primit nimic. În Comisia Juridică, toată lumea a fost de acord cu proiectul. (...) În momentul de față, proiectul de lege a intrat la Camera Deputaților chiar ieri în forma în care a fost propusă de Ministerul Justiției. O să vedem dacă deputații vor vota acest proiect de lege. Discutăm de ipocrizie. Dacă în anii '90 spuneam că democrația salvează România, astăzi putem spune că ipocrizia poate distruge România. Nu facem altceva decât să fim consecvenți cu propriile greșeli", a mai spus Robert Cazanciuc la DC News Live.

Agenţia îndeplinește următoarele funcții:

a) de facilitare a urmăririi și identificării bunurilor provenite din săvârșirea de infracțiuni și a altor bunuri având legatură cu infracțiunile și care ar putea face obiectul unei dispoziții de indisponibilizare, sechestru sau confiscare emise de o autoritate judiciară competentă în cursul unor proceduri penale;

b) de valorificare, în cazurile prevăzute de lege, a bunurilor indisponibilizate în cadrul procesului penal;

c) de gestionare a sistemului informatic naţional integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni;

d) de sprijinire, în condițiile legii, a organelor judiciare pentru utilizarea celor mai bune practici în materia identificării și administrării bunurilor care pot face obiectul măsurilor de indisponibilizare şi confiscare în cadrul procesului penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel