Liberal-democrații lui Vlad Filat părăsesc coaliția guvernamentală din Republica Moldova

vlad filat dece
vlad filat dece

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) se retrage din acordul Alianței pentru Integrare Europeană (AIE), a anunțat miercuri premierul Vlad Filat, potrivit Info-Prim Neo, citat de Mediafax.

Deși susține în continuare politica de integrare europeană și se declară împotriva alegerilor anticipate, Vlad Filat spune că vrea să negocieze un nou acord cu AIE, care să includă principii oligarhice.

"Orice încercare de şantaj politic, orice încercare de a declanşa alegeri anticipate trebuie imediat oprite. Nu voi mai tolera ca instituţiile de stat să fie folosite în interesul cuiva", declară liderul PLDM.

"Nu voi mai accepta vreun compromis în ceea ce ţine de bunăstarea oamenilor. Mulţi consideră aceasta o bătălie politică. Aceasta nu este o bătălie între partide, ci o luptă pentru viitorul ţării. De partea cealaltă stau cei care luptă pentru propriul buzunar. Mă adresez colegilor din alianţă, dar şi celor din opoziţie: trebuie să oprim acest dezmăţ", a continuat prim-ministrul.

Vlad Filat spune că o parte din vină îi revine și lui din pricina comportamentului tolerabil. ”Prea mult am tolerat comportamentul unora, am făcut cedări. În timp ce noi guvernam, unii foloseau AIE ca pe un paravan pentru a-şi muşamaliza adevăratele porniri. Am crezut că unii se pot debarasa de apucăturile lor, dar m-am înşelat. Consiliul Alianţei vrea să decidă totul reducând Parlamentul şi Guvernul la rolul de simpli executori”, a explicat premierul.

Liberal-democratul Vlad Filat poartă în ultima perioadă o serie de contre cu democratul Vlad Plahtoniuc, despre care spune că are porniri comuniste, că recurge la șantaj politic și că vrea acapararea tututor instituțiilor de stat. Totodată, premierul îl acuză pe Plahtoniuc de faptul că și-a cumpărat un loc în politică și acum dorește să cumpere o țară întreagă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel