Libera circulaţie a artiştilor. Marea Britanie vrea să negocieze cu fiecare ţară din UE

Libera circulaţie a artiştilor. Marea Britanie vrea să negocieze cu fiecare ţară din UE / Foto Pexels
Libera circulaţie a artiştilor. Marea Britanie vrea să negocieze cu fiecare ţară din UE / Foto Pexels

Guvernul de la Londra a anunţat, marţi, că intenţionează să încheie acorduri separate cu fiecare dintre cele 27 de state membre în UE, pentru a permite artiştilor britanici să se deplaseze fără vize în Uniunea Europeană, fapt pe care aceştia nu pot să îl mai facă din cauza Brexitului, informează AFP. 

După ce Marea Britanie a părăsit definitiv Uniunea Europeană pe 31 decembrie 2020, la finalul unei perioade de tranziţie, Guvernul de la Londra s-a confruntat cu o ploaie de critici pentru faptul că nu a negociat dreptul de călătorie fără vize pentru artiştii britanici aflaţi în turnee şi pentru echipele lor tehnice, în cadrul acordului de liber schimb cu UE.

Adresându-se unei comisii parlamentare, Secretarul de Stat pentru Cultură, Caroline Dinenage, a declarat că deşi 'uşa rămâne deschisă' pentru discuţii mai ample cu UE, posibilitatea de a se ajunge la o soluţie cu cei 27 de membri ai UE în ansamblul lor ar fi 'foarte complicată'. Consideră că guvernul britanic ar avea mai multe şanse de succes prin 'negocieri cu statele individuale'.

„Cea mai mare problemă este chestiunea permiselor de muncă şi ea este cu adevărat de competenţa individuală a statelor membre. De aceea, ne concentrăm eforturile în această direcţie”, a adăugat Caroline Dinenage.

Deputaţii britanici au ascultat declaraţiile făcute de reprezentanţii acestui sector de activitate, care au descris un tablou sumbru al viitorului lor, dacă deplasările în UE nu vor fi facilitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel