EXCLUSIV  Liber la arme! Val Vâlcu: În Mircea Badea aș avea încredere, dar nu într-un șmecheraș de cartier

S-ar putea da liber la arme, după ce legea a trecut fulgerător prin Senat. Oricine a fost condamnat își poate cumpăra arme letale. Parlamentarii au modificat legislația și au exclus prevederea potrivit căreia cei condamnați la peste un an aveau interdicția de a-și cumpăra arme. Acum, doar cei condamnați pe viață au această interdicție. În același timp, a fost exclusă prevederea potrivit căreia era limitat numărul de arme letale la două. 

”E o nebunie. S-a dat voie la împușcat în România. Armele pot fi ținute în sertar, la capul patului, să te aperi cu ele. Un om obișnuit nu știe să se apere. În schimb, vor lua copiii pistoalele să se împuște în școli, în licee. Măcar de arme eram feriți în România! Dovada că nu te poți apăra cu arma e în SUA, unde sunt mii de morți. Doar bandiții au de câștigat, dacă tu-ți iei un pistol, bandiții își iau două. Or să fie armele la liber, se vor fura, beneficiul fiind doar al vânzătorilor de arme. Toți șmecherii de cartier își vor lua arme pentru autoapărare. E o spirală a violenței pe care o declanșează parlamentarii. Dacă legea, poliția nu e în stare să ne apere, atunci ne blindăm, ne luăm mitraliere, tancuri, facem capcane, dacă asta e autoapărare. E lobby-ul vânzătorilor de armament. America se chinuie să le interzică deși au o cultură a armelor. Ne ducem spre o lume a violenței nejustificată, n-au fost jafuri armate pe care le poți împiedica tu pentru că ai un pistol în noptieră. În majoritatea caselor din România, cel mai valoros lucru ar fi pistolul, tot în zona lumii interlope stai pe teancurile de bani, românii nu stau cu mari averi în casă, pe care să le apere cu arma în mână. E o lege dată pentru clanuri, pentru șmecherii de cartier. În plus, îți trebuie o anumită psihologie ca să împuști pe cineva, nu mai spunem că au fost descărcări accidentale și cu pistoale ale polițiștilor. Și dacă e așa, să mai dăm afară din polițiști” a comentat jurnalistul Val Vâlcu. 

”În Mircea Badea aș avea încredere”

El a adăugat: ”Aș avea încredere să-i las un pistol pe mână lui Mircea Badea, fiind mulți care-l amenință și-n contextul revărsării de ură din societate. În Turcia, jurnaliștii au voie să dețină armă pentru a se apăra. Dacă-n el am încredere, la fel de bine pistolul poate ajunge pe mână unui șmecher de cartier sau în mâna unui instabil psihic. Au fost atâtea cazuri. Nu mă bazez pe discernământul autorităților care dau arme., care cum sunt în stare să cheme un copil de 5 ani în instanță, la fel pot da armele pe mână unor persoane violente”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel