Liban: Liderul mişcării pro-iraniene Hezbollah îi atenţionează pe protestatari împotriva unui vacuum politic

Liderul mişcării libaneze pro-iraniene Hezbollah, Hassan Nasrallah, i-a atenţionat pe protestatarii anti-guvern împotriva creării unui vacuum politic în Liban, informează vineri dpa, citează Agerpres.

"Orice soluţie trebuie să evite cufundarea într-un vacuum (politic), pentru că aceasta ar fi foarte periculos", a spus Nasrallah în cel de-al doilea mesaj televizat al său de la declanşarea protestelor, la 17 octombrie. "Orice vacuum va duce la haos şi colaps", a subliniat el.

"Avem informaţii şi suspiciuni că se fac eforturi pentru a atrage Libanul într-un război civil", a adăugat Nasrallah, fără a oferi alte detalii.

El şi-a reiterat opoziţia faţă de apelurile protestatarilor la înlăturarea de la putere a preşedintelui şi guvernului.

Confruntat cu o mobilizare populară fără precedent, guvernul libanez condus de Saad Hariri a adoptat luni o serie de reforme ambiţioase, blocate de mult timp, dar manifestanţii au continuat protestele împotriva unei clase politice pe care o acuză de dezinteres.

Furia populară a izbucnit după anunţul surpriză privind impunerea unei noi taxe asupra apelurilor efectuate prin aplicaţii de mesagerie pe internet de tipul WhatsApp. Măsura a fost anulată rapid, dar mişcarea de contestare publică a continuă să crească, mobilizarea atingând apogeul duminică, când sute de mii de manifestanţi au ieşit în stradă în întreaga ţară.

Joi, preşedintele libanez Michel Aoun a declarat că este deschis dialogului cu protestatarii pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru salvarea ţării de la colapsul financiar şi a apreciat că este vitală o remaniere a actualului guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel