Liban are un nou prim-ministru. "Șansa pentru țara noastră este mică"

Noul prim-ministru este ambasadorul Libanului în Germania, Mustapha Adib.

Ambasadorul Libanului în Germania, Mustapha Adib, a fost numit prim-ministru, transmite Agerpres. Anunțul a fost făcut de președinția libaneză, transmite France Presse, dpa şi Reuters. El a obținut cele mai multe voturi în consultările parlamentare conduse de şeful statului Michel Aoun.

Numirea lui Adib, în vârstă de 48 de ani, a intervenit cu câteva ore înainte de sosirea în Liban a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care i-a îndemnat anterior pe liderii libanezi să formeze rapid un "guvern de misiune" însărcinat cu scoaterea ţării din criza economică şi politică. Mustapha Adib a fost ales după ce a a obținut 90 de voturi din 128 posibile.

Anunţul intervine la mai mult de trei săptămâni după ce prim-ministrul Hassan Diab a demisionat în urma unei explozii masive în capitala Beirut ce a ucis peste 180 de persoane şi a rănit alte 6.000.

"Şansa pentru ţara noastră este mică", a declarat Adib după ce a fost desemnat oficial de către preşedintele Michel Aoun.

Noul prim-ministrul libanez a cerut astăzi formarea unui nou guvern în timp record şi implementarea imediată a reformelor ca un punct de început pentru un acord cu Fondul Monetar Internaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel