Lia Olguţa Vasilescu îl taxează pe Hossu: Se face de râs

Duminică seara, în emisiunea Andreei Sava de la Antena 3, Hossu a făcut un calcul matematic privind salariile. Imediat, ministrul Lia Olguţa Vasilescu a avut o reacţie pe Facebook, unde l-a taxat pe acesta.

"Dacă vreți să vedeți un lider de sindicat cum se face de râs, neștiind sa facă un calcul matematic de clasa a treia, uitați-vă la Hossu, pe Antena 3. Stimați jurnaliști și sindicaliști, atunci când salariul minim e 1450 lei, în fapt angajatorul plătește 1750 lei. Când muți contribuțiile, toate, pe angajat, muți de la 1750, nu de la 1450 lei...", este mesajul publicat pe Facebook de Lia Olguţa Vasilescu.

(w670)

O parte din mesaj a fost citit în direct. Ulterior, Hossu a declarat următoarele: „Faptul că salariul minim creşte cu 22 la sută nu înseamnă că toate salariile vor creşte. Vreau să fim atenţi la ceea se declară. Doamna ministru face două confuzii mari: 1 – Pilonul I de pensii nu are cont personal, numai pilonul II. 2 - O persoană care a avut la 1 ianuarie 2017 un salariu de 2.000 de lei, la un salariu mediu de 2.600 avea 0,8 puncte pe lună. Astăzi, datorită creşterii accelerate a salariilor în sectorul bugetar, salariul mediu a crescut la 3.200 de lei. Aceeaşi persoană, astăzi, calculează lunar 0,62 puncte. Iar la anul, când se calculează noul salariu mediu, va avea 0,5 puncte”, a spus sindicalistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel