Lia Olguța Vasilescu, reacție la acuzația că a plagiat în teza de doctorat

Lia Olguța Vasilescu se apără, după ce Universitatea București a solicitat Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvolării Tehnologice şi Inovării verificarea tezei de doctorat a edilului municipiului Craiova, întrucât multe pasaje sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral. 

"Azi am fost informată de presă că există suspiciuni în lucrarea mea. Acest sociolog nu a fost deloc sau foarte puțin cercetat. M-am înhămat inclusiv la traducerea lui Paretto. Înțeleg că această doamnă despre care nu am auzit, Cosmina Rughiniș, care spune că o parte e plagiat. Acest 7% te duce la un link – ce credeți că e acest link? Rezumatul tezei mele de doctorat. Te trimite tot la teza mea de doctorat, scrisă tot de mine. Cei 7% îmi aparțin tot mie. (...) Dacă această doamnă nu a făcut o gafă de gâgă, a făcut-o rău intenționat. O voi da în judecată", a declarat, vineri, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat mai multe documente menite să demonstreze că nu a copiat lucrarea de doctorat, potrivit Digi 24.

Ulterior, Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook, după ce precizează ce s-a întâmplat în conferința de presă, face și o recomandare pentru autoarea referatului. 

"Am facut o demonstratie, in direct, jurnalistilor ca lucrarea mea e 100 la 100 originala. Am introdus lucrarea pe www.detectareplagiat.ro si a aparut ca 7 la suta e plagiat, dar arata si linkul de pe care s-a facut copia. Ce credeti ca apare la linkul respectiv? Rezumatul lucrarii mele de doctorat. Adica Lia Olguta Vasilescu a plagiat din Lia Olguta Vasilescu. Doamna care a facut sesizarea ar trebui sa se ocupe de plantat cartofi, pe viitor, ca nu are nimic a face cu cercetarea stiintifica. Imi rezerv dreptul de a o actiona in instanta pentru prejudicii de imagine", a postat primarul Craiovei.

Lia Olguța Vasilescu, acuzată de plagiat: Universitatea București cere verificarea tezei sale de doctorat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel