Lia Olguța Vasilescu, acuzată de plagiat: Universitatea București cere verificarea tezei sale de doctorat

Lia Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova și vicepreşedinte PSD, este acuzată de plagiat. Universitatea din Bucureşti solicită oficial Consiliului Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educației să verifice teza de doctorat a edilului, întrucât multe pasaje sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral.

Universitatea din Bucureşti anunţă un nou plagiat, de această dată în teza de doctorat a Liei Olguţa Vasilescu, "Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne", pe care actualul edil al Craiovei a susținut-o în 2007, la Facultatea de Sociologie, potrivit romaniatv.net.

Potrivit unui comunicat al Universității, instituția de învățământ superior solicită Consiliului Naţional de Etică verificarea tezei de doctorat a Olguței Vasilescu, întrucât multe pasaje sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral.

Lia Olguța Vasilescu a fost înștiințată prin intermediul unei adrese trimise miercuri, la care a fost atasat si referatul de expertiza privind teza de doctorat, informează documentul citat.

"Comisia a luat in discutie acest caz in 2013, dar nu a fost in masura atunci, din motive obiective, sa se pronunte. Comisia a solicitat un referat de expertiza privind suspiciunea de plagiat. Referatul a fost realizat de catre doamna conf.univ. dr. Cosima Rughinis de la Facultatea de Sociologie. Referatul demonstreaza existenta mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de catre autoarea tezei. Totodata, un capitol intreg, al 7-lea, este preluat de pe Internet, fiind vorba de un text care nu are autor", precizează Universitatea București.

În consecință, instituția de învățământ superior solicită Consiliul National de Etica (CNE) să analizeze cazul acestei lucrări de doctorat, exprimându-și speranța că "CNE va da curs acestei solicitări și va lua act de referatul de expertiză anexat".

Săptămâna aceasta, premierul Victor Ponta a transmis Universității București că renunță titlul de doctor în drept, obținut în 2003, ca urmare a acuzațiilor de plagiat aduse în urmă cu doi ani. 

Victor Ponta renunță la titlul de doctor

Ce scrie revista Nature despre decizia lui Ponta de a renunța la doctorat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel