Lia Olguța Vasilescu, măsuri de la Guvern. Anunțul momentului

Lia Olguța Vasilescu a făcut anunțuri de ultimă oră de la Guvern. 

Lia Olguța Vasilescu a declarat că ”ne respectăm un nou angajament din programul de guvernare, se referă la încadrarea șomerilor și beneficiarilor de ajutor social.”

Ministrul Muncii a subliniat că ”viziunea merge pe o altă linie, de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de muncă dar nu vor să o facă, motiv pentru care ne-am gândit să-i sprijinim pe toți cei din mediul de afaceri care vor să facă angajări în perioada următoare.”

Prin urmare, ”statul va plăti 2.250 de lei lunar angajatorilor care încadrează șomeri și beneficiari de ajutor social pentru fiecare din aceste persoane, pentru o perioadă de până la cinci ani. Sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolvenți de orice fel de formă de învățământ- școli profesionale, învățământ gimnazial sau liceal-, tineri greu angajabili, marginalizați, ucenici, indiferent de vârstă, stagiari- adică absolvenți cu studii superioare, persoane cu handicap și persoane care se află în prag de pensionare”.

”Angajatorii vor putea oferi o sumă mult mai mare de bani decât cea care este la ora actuală acordată de stat pentru fiecare nou angajat, astfel încât salariile să se apropie de valoarea plătită în celelalte țări UE și să determine stoparea exodului forței de muncă. Față de anul trecut, statul dublează subvențiile pe care le oferă angajatorilor. Ne așteptăm ca șomajul să scadă în continuare și să determine ocuparea persoanelor inactive asistate social” a mai spus ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel