Lia Olguța Vasilescu, AREST la domiciliu

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis, joi, ca Lia Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova, să fie arestată la domiciliu. 

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au judecat, joi, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, reţinută miercuri de DNA pentru patru infracţiuni de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni) şi spălare de bani.

[citeste si]

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic. 'Donațiile' respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu", se arată în comunicatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel