Lia Bugnar, provocare pentru români după tragedia Colectiv. NOUA modă

Actrița și regizoarea Lia Bugnar îi invită pe români să fie la modă după tragedia de la Club Colectiv.

Este un trend care doare, dar doare mult mai puțin decât durerea tinerilor arși în Clubul Colectiv și doare mult mai puțin decât suferința părinților care astăzi își plâng copiii. Vă invităm să citiți mesajul Liei Bugnar care a explicat ce presupune noua modă, modă care va salva vieți.

"Ma uit de citeva zile pe net ce presupune donarea de piele. Cam cum si cit doare, care-s urmarile. Cica nu te doare cine stie ce, doar ca dup-aia vreo doua luni trebuie sa ai grija de zona aia, citiva ani sa nu te lafai la plaja ca poate faci cancer de piele, pina se reface zona complet. Si cica ramin semne. Asta a fost partea care mi-a sunat cel mai interesant.

Cred ca sintem un popor care am avea nevoie de niste semne. Cred ca decoratiile alea ale lui Iohannis post mortem sint cam apa de ploaie si ca, pentru oamenii astia care au murit sau care se zbat intre viata si moarte, niste decoratii ar putea fi purtate pe miinile si picioarele noastre. Copiem disperati modele de prin strainataturi. Ideea de frumos e atit de ingusta, sablonata si crispata. De ce n-ar fi, incepind din acest sezon, din sezonul "Colectiv", de ce n-ar fi cel mai "cool" tatuaj o cicatrice, sau doua, sau trei, ramasa dupa donarea de piele? Eu o sa fac asta. Si o sa pun poza pe fb. Ca sa-mi sara imbecilii in cap ca binele facut nu trebuie povestit.

[citeste si]

Da, o sa fac asta. Si chiar sper sa doara. Pentru ca simt nevoia sa ma pedepsesc pentru faptul ca a fost nevoie sa moara oamenii aia ca sa ma mobilizez sa ies din casa sa-mi strig nemultumirea. Daca fiecare dintre noi am merge sa dam cite o fisie de 8 centimetri de piele pentru oamenii arsi din spitale, durerea noastra n-ar echivala nici cit o picatura fata de un ocean, cu durerea pe care au simtit-o tinerii care n-au mai iesit din clubul ala, sau Ady Rugina, sau Theo, fotografa care are jumatate din suprafata corpului arsa si nu se stie ce va fi cu ea, sau mama oricarui copil mort in noaptea aia sau in cele ce au urmat. Desfid pe toata lumea sa lansam moda cicatricilor de respect pentru cei care au murit SI din cauza noastra", a fost mesajul transmis de Lia Bugnar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel