Lia Bugnar: O cauză care s-ar fi putut numi tâmpenia pământului

Peste 1 milion de euro în patru luni de campanie. Atât s-a strâns pentru achiziţionarea operei 'Cuminţenia Pământului' de Constantin Brâncuşi.

În timp ce Dacian Cioloş a anunţat că ia în calcul prelungirea perioadei de subscripţie având în vedere numărul impresionant de donaţii din ultimele zile, actrița Lia Bugnar a venit cu un mesaj mobilizator.

"Azi si miine se mai poate cumpara. Sigur ca putem sa zicem "mai bine dau unui om amarit pe strada" sau "da' au terminat de facut toate autrostrazile si i-a apucat arta?" sau si mai la indemina "mai bine dam la orfelinate si spitale". Realitatea e ca, daca nu dam astia doi euro pentru Cumintenia Pamintului, ei nu se vor duce pentru cauzele sus mentionate. Ca nu se vor duce. Nici macar nu vom sti vreodata ce s-a intimplat exact cu aia doi euro pe care noi n-am vrut sa-i dam pentru sculptura lui Brancusi. O sa stim doar pe ce nu i-am dat. Si iarasi vom avea un lucru pe care nu l-am facut, pentru ca am fi putut face altele mai importante in loc, pe care nu le-am mai facut pina la urma nici pe alea pentru ca am fi putut face altele mai importante in loc, pentru ca noisintemromaninoisintemromaninoisintemaicipevecistapini.

Cumintenia Pamintului - sms 8833 - scrieti Brancusi si cheltuiti doi euro pentru ceva ce nu se maninca, nu se bea, nu se imbraca, nu se aproape nimic. Doar se priveste si se mira", a scris Lia Bugnar pe Facebook.

[citeste si]

"Nu trebuie decit sa fim 3 milioane, performanta care, din cite imi amintesc, s-a intimplat nu de mult, pentru o cauza care s-ar fi putut numi timpenia pamintului.

SMS 8833, scrieti Brancusi si s-a rezolvat, puteti sa puneti statuia oriunde in casa din voi. Costa 2 euro si mai sint doar doua zile", a mai notat actrița.

Campania de colectă naţională 'Brâncuşi e al meu' are ca ţintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donaţii publice până la sfârşitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocaţi de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuşi să intre în proprietatea statului, după achiziţionarea de la proprietarii săi actuali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel