Lexmark, achiziționată de chinezi. Sumă fabuloasă

Un consorţiu chinez a anunţat marţi finalizarea preluării producătorului american de imprimante Lexmark, cea mai mare achiziţie mondială din acest sector. Tranzacția vine în contextul în care Donald Trump face eforturi pentru păstrarea brandurilor americane în SUA. 

Apex Technology, furnizor de consumabile pentru imprimante, alături de două mari firme de private equity - PAG Asia Capital şi Legend Capital of China - au achiziţionat integral Lexmark cu suma de 3,9 miliarde de dolari. 

O parte din activităţile de producţie şi achiziţionare a materiilor prime de la Lexmark vor fi transferate în China, pentru a optimiza lanţul industrial şi a reduce costurile. Astfel, mai multe produse Lexmark vor intra pe piaţa chineză. 

Noul investitor va furniza suficient capital pentru a sprijini dezvoltarea companiei, iar clienţii vor beneficia de noile oportunităţi, a afirmat David Reeder, director general şi preşedinte al Lexmark. 

Acesta a dat asigurări că firma va continua să-şi întărească poziţia de lider pe pieţele din Europa şi SUA şi se va extinde în statele emergente, inclusiv în China. 

Lexmark, prezentă şi pe piaţa din România, îşi va păstra sediul central în Lexington, statul american Kentucky, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel