Leonte Ianovschi a murit

Nicolae Dobrin şi Costică Ştefănescu sunt doar două talente ale fotbalului românesc  descoperite de un mare antrenor. 

Leonte Ianovschi, unul dintre cei mai mari descoperitori de talente din fotbalul românesc, a murit miercuri, la de 88 de ani. 

Născut în 14 martie 1926, la Chişinău, Leonte Ianovschi a venit, în 1940, pentru totdeauna în România. În 1948 s-a transferat la Sporting Club Piteşti. Zece ani mai târziu abandonează activitatea de fotbalist şi se dedică antrenoratului. A început cu juniorii, apoi cu echipa de tineret, ajungând şi la prima echipă în sezonul 1966/1967 şi în anul 1969. 

Tragedie în fotbalul românesc. Un mare talent a murit la 30 de ani

Ca antrenor al echipei de juniori şi tineret, Leonte lanovschi a avut următoarele rezultate: un titlu de campioană a ţării cu FC Argeş, trei locuri 3 la tinere speranţe, trei locuri 3 în campionatul naţional de juniori, de şapte ori pe primul loc în seriile în care a activat în campionatul naţional de juniori.

Dintre jucătorii crescuţi şi lansaţi de Leonte Ianovschi, îi amintim pe Nicolae Dobrin, C. Radu, Olteanu, Prepurgel, Ştefanescu, Niţă, Cârciumărescu, M. Zamfir, Toma II, Ralea şi Turcu. Peste 120 dintre elevii săi au ajuns la echipe de Liga 1. A deschis în Piteşti Şcoala de Fotbal "Leonte Ianovschi", condusă acum de fiul său, antrenorul care l-a descoperit pe Adrian Mutu.

Înmormîntarea va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, la Sf. Gheorghe, lângă stadionul din Trivale, potrivit România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel