Leonard Doroftei, vizită la Penitenciarul Ploieşti

Leonard Doroftei
Leonard Doroftei

Vineri, la sediul Penitenciarului Ploiești, în clubul unității, personalul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială a inițiat și susținut proiectul 'De vorbă cu personalitățile', la care au participat aproximativ, treizeci de persoane private de libertate clasificate în regim semideschis.

Cu această ocazie, deținuții din Penitenciarul Ploiești au primit vizita campionului mondial WBA la categoria semi-ușoară (61,9 kg) Leonard Doroftei, aceasta participând la activitatea intitulată 'Sportul și implicațiile sociale' și a dialogat cu deținuții prezenți la acțiune pe tema educației fizice, precum și a conduitei adoptate, promovând importante valori sociale: dorința de perfecționare, munca, perseverența, corectitudinea și pasiunea, precum și atitudinea moral — civică față de societate.

Acțiunea s-a desfășurat în acord cu obiectivul specific 3.1. 'Implementarea, împreună cu instituțiile publice, ce au atribuții în domeniul asistenței postdetenție', a Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 389/2015 conform prevederilor nr. 3.1.9., asumate în planul de management implementat și derulat de Administrația Națională a Penitenciarelor — Direcția Reintegrare Socială pentru anul 2018.

Activitatea desfășurată s-a bucurat de un real succes în rândul persoanelor private de libertate prezente, alăturându-se eforturilor care se întreprind în toate unitățile sistemului penitenciar din România, având drept scop valorificarea experienței de viață și a modelelor de reușită în plan social, a unor personalități recunoscute în plan local, prin oferirea unor exemple de viață autentică, în vederea formării și consolidării comportamentelor dezirabile social, în sens pozitiv, a persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel