Leon Dănăilă reclamat la CNCD. Plângerea, depusă de Ioana Stăniloiu

Leon Dănăilă, primul pe lista senatorilor PNL București a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de Ioana Stăniloiu, iubita lui Remus Cernea. Stăniloiu îl acuză pe Dănăilă că ar fi făcut afirmații discriminatorii la adresa femeilor. 

Leon Dănăilă a făcut o serie de afirmații controversate despre femei, afirmând că reprezentantele sexului frumos nu pot face chirurgie de înaltă calitate.

Am depus o sesizare la CNCD pentru a sancționa discursul disprețuitor si discriminatoriu la adresa femeilor al lui Leon Dănăilă.
Acest domn candidează la senat pe listele partidului PNL și dorește votul femeilor care sunt "ca bărbații prosti" în viziunea dânsului.
Consider că acest comportament trebuie sancționat în special la persoanele publice si la aceia care vor sa ne reprezinte în parlament.
Eu nu vreau sa fiu reprezentată de misogini, rasiști, homofobi și xenofobi și ma implic pentru ca aceste comportamente care nu fac cinste nimănui să nu escaladeze.
Neutralitatea ajuta opresorul, niciodată victima," a scris Ioana Stăniloiu pe facebook. 

Iată cum sună plângerea adresată de Stăniloiu:

SESIZARE

În baza Art. 2 (1), (4), (11) și Art. 3 din OUG nr. 137 / 2000, republicată, mă adresez instituției dumneavoastră pentru a sancționa declarațiile cu caracter discriminatoriu și incitarea la discriminare descrise mai jos. Îmi întemeiez sesizarea pe prevederile Art. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 pct. (1), 15, 19 pct. (2), 21 și vă solicit sancționarea domnului Leon Dănăilă, medic chirurg și academician, în baza Art. 26 din OUG nr. 137 / 2000.

Vă rog să aveți în vedere și prevederile Convenţiei asupra eliminării tuturor formelor de discriminare faţă de femei ratificată de România în 1981:

Articolul 1
În termenii prezentei Convenţii, expresia „discriminare faţă de femei” vizează orice diferenţiere, excludere sau restricţie bazată pe sex, care are drept efect sau scop să compromită ori să anihileze recunoaşterea, beneficiul şi exercitarea de către femei, indiferent de starea lor matrimonială, pe baza egalităţii dintre bărbat şi femeie, a drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale, în domeniile politic, economic, social, cultural şi civil sau în orice alt domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel