Leo Tindemans a murit. A fost premierul Belgiei și președintele PPE

Leo Tindemans, care a fost premier al Belgiei între 1974 și 1979 și președinte al Partidului Popular European timp de aproape un deceniu, a murit vineri, la vârsta de 92 de ani. Anunțul a fost făcut de conducerea partidului din care acesta făcea parte, CD&V.

Născut pe 16 aprilie 1922, în provincia Anvers, Leo Tindemans era membru al Partidului creștin-democrat flamand (CD&V) și a fost în mai multe rânduri ministru și deputat, scrie Agerpres.

După ce a devenit premier al Belgiei, acest federalist convins a fost însărcinat în 1974, cu prilejul summit-ului european de la Paris, să definească o concepție de ansamblu a construcției europene, în scopul relansării ei.

Raportul său, publicat în decembrie 1975, preconiza întărirea instituțiilor europene, respectiv a Comisiei și a Parlamentului, și instituirea unei uniuni economice și monetare.

În 1976, Leo Tindemans a fost laureat al Premiului Charlemagne, care recompensează personalitățile angajate pentru unificarea europeană.

A fost ales de mai multe ori deputat european, începând cu 1979 și până la retragerea sa, în 1999, cu excepția perioadei 1981-1989, când a fost ministru de Externe al Belgiei.

Leo Tindemans a fost și președinte al Partidului Popular European, între 1976 și 1985.

Vezi și: Mesajul șefului PPE pentru Băsescu: "Ai luptat cu succes"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel