Leo de la Strehaia a fost condamnat definitiv pentru evaziune fiscală

Foto ilustrativ. Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay

Leo de la Strehaia a fost condamnat definitiv, miercuri, pentru evaziune fiscală.

Ion Stelică Mihai, cunoscut în showbiz ca Leo de la Strehaia, a fost condamnat miercuri, 29 septembrie, la doi ani și jumătate de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală. Pentru că faptele se prescriu pe 2 octombrie 2021, s-a dorit o decizie finală cât mai repede.

"Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: I. În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI ION-STELICĂ la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată.", arată, printre altele, minuta Curții de Apel București.

Mama, fratele vitreg și vărul, condamnați în același dosar

Mama lui Leo de la Strehaia, Maria Mihai, a fost condamnată în același dosar la doi ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie, "pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat."

Fratele său vitreg, Ioan Mihai, a primit tot doi ani de închisoare, iar vărul său, Gheorghe Gheorghe, un an şi șase luni de închisoare, cu executare în regim de detenţie, tot "pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat." 

Un alt inculpat, Dumitra Ionuț, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie.

Amintim că, în vara aceasta, Leo de la Strehaia și mama lui, Maria Mihai, fratele vitreg, Ioan Mihai și vărul, Gheorghe Gheorghe, au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

De asemenea, Leo de la Strehaia a fost condamnat la un an și jumătate într-un alt dosar penal, de înșelăciune, iar fiul său, la un an și două luni cu suspendare. În acest caz, decizia nu este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel