EXCLUSIV  Legume de import cu etichetă de produse româneşti. Horia Constantinescu: DERAPAJE! Întâmplare cu un agricultor cu mâini de pianist

Horia Constantinescu, președintele ANPC, la interviurile DCNews
Horia Constantinescu, președintele ANPC, la interviurile DCNews

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a vorbit, într-un interviu la DC News, despre situaţiile în care pe eticheta unor legume sau fructe scrie că sunt româneşti însă ele sunt de import. 

Horia Constantinescu a declarat că există şi astfel de derapaje în piaţă, explicând şi care este mecanismul prin care legume din Turcia sau Olanda ajung în piaţă cu etichetă de legume româneşti. 

"Există şi derapaje. Sunt achizitori de caiete de producători pe baza cărora merg şi cumpără de la producători produse şi ulterior le vând în piaţă pretinzându-se producători. Am fost personal, m-am uitat la mâinile unui om în etate care mi-a zis că el cultivă pământul cu mâinile lui. Uitându-mă la mâini, erau de pianist; am zis: hai să vă duc cu maşina că vreau să vă văd sera din care apar roşiile astea minunate care semănau cu cele turceşti şi olandeze. Am ajuns până acolo, buruienile aveau patru metri, nu mai fusese acolo de zece ani cred.

Există şi astfel de derapaje. Însă oamenii trebuie încurajaţi să vadă că pot. Şi noi vom arăta că acelaşi tip de perisabilitate au şi cele româneşti şi cele tranzacţionate intracomunitar. Dacă le stropim mai puţin cu imazalil pe cele de import poate cele româneşti au şi ele o şansă", a explicat Horia Constantinescu.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel