LEGITIMAȚII transport. Studenții își cer dreptul de a circula GRATUIT cu transportul feroviar

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită instituțiilor de învățământ superior acreditate, începerea demersurilor necesare în vederea preluării legitimațiilor de student pentru reducere/gratuitate la transport de la Ministerul Educației Naționale și, totodată, distribuirea acestora în timp util.

Normele metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți au fost modificate la finalul lunii ianuarie a anului curent și aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 42/2017. Aceasta statuează faptul că legitimațiile de student pentru reducere și gratuitate la transport prezentate în cadrul anexei nr. 2, care sunt tipărite în condițiile legii de către Ministerul Educației Naționale, vor fi repartizate instituțiilor de învățământ superior acreditate pentru a fi distribuite către studenții beneficiari începând cu anul universitar 2017/2018.

Totodată, este menționat faptul că universitățile poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitimațiilor de student pentru reducere/gratuitate la transport numai către studenții români/străini înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate din România, în regim gratuit. În contextul în care nu vor primi noile legitimații, studenții vor fi nevoiți să achite integral costurile deplasării cu transportul feroviar intern. Acest lucru, bineînțeles, ar putea genera situații neplăcute pentru toate părțile implicate.

ANOSR a solicitat tuturor universităților, prin intermediul unor adrese trimise marți și în zilele următoare, să inițieze toate demersurile și să creeze toate condițiile necesare distribuirii legitimațiilor de transport fără întârzieri, în așa fel încât studenții să își poată exercita dreptul de a circula gratuit cu transportul feroviar intern. Ne dorim ca până la începutul anului universitar, toate universitățile să asigure cele necesare, mai sus menționate, în așa fel încât neprimirea la timp a legitimațiilor de transport să nu cauzeze situații nefavorabile, ce ar putea afecta studenții și nu numai. 

[citeste si]

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este federația națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care, de peste 17 ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, cât și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală. ANOSR reunește studenți din 17 centre universitare din întreaga țară, din 31 de universități, atingând un număr de 95 de organizații membre, care luptă împreună pentru menținerea în funcțiune a mecanismului mișcării studențești. La nivel național, ANOSR este parte a Alianței pentru o Românie Curată și membră în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, federația este reprezentantul legitim al studenților din România la nivel european, prin statutul de membru cu drepturi depline al Organizației Europene a Studenților (ESU - European Students' Union), singura structură europeană care reprezintă studenții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel