Legile Justiției. Traian Băsescu, verdict: Am citit toate legile

Traian Băsescu a vorbit despre Legile Justiției. El spune că a citit toate legile și a dat un verdict.

„Am citit toate legile cu creionul în mână. Cred că modificările făcute răspund unor nevoi după funcționarea, timp de 14 ani a legilor aflate în vigoare. Toate aceste legi sunt date în 2004. Au functionat până în 2018. E clar că au apărut lucruri care trebui corectate. 

Vă dau exemple. Unde e răul pentru justiție, îm separarea carierei judecătorilor de cea a procurorilor. E un lucru extrem de important să nu se mai întâmple ce se întâmplă acum. Un procuror de Înaltă Curte, un procuror de la Parchetul General, poate să treacă peste noapte în calitate de judecător de Înalta Curte, ceea ce s-a întâmplat. Noua legislație spune clar că dacă vrei să te transferi îți începi stagiul de la o judecătorie.

Mai mult, nu mai pot detaja orice fel de procuror și judecător de la instanțe inferioare. Îl ia de la un parchet obscur, după doi ani de vechime și îl aduce procuror la DNA, să fie supus”, a precizat Băsescu la România TV.

[citeste si]

El a declarat că nimeni nu citește aceste legi, nici măcar la Bruxelles. Băsescu a mai precizat că i-au luat două zile să citească aceste legi. Totodată, fostul președinte a mai transmis că atât ziariști cât și politicieni vin cu ”o placă pe care o repetă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel