Legi Justiţie. Toader, afirmaţii în plenul CSM

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că proiectul privind modificarea legilor justiţiei a fost preluat de o comisie specială.

"În baza hotărârii Parlamentului este înfiinţată acea comisie specială comună. (...) Comisia a considerat că faptul că îşi însuşeşte acel proiect, îl preia ca inţiativă parlamentară. (...) Eu nu puteam, după tehnica legislativă, să predau proiectul de lege comisiei pentru că eu mă raportez la Guvern, dar comisia putea să îmi solicite, ceea ce a şi făcut, prezentarea proiectului şi să vadă dacă şi-l însuşesc ca iniţiativă legislativă. (...) Comisia a preluat iniţiativa, comisia va coordona toate dezbaterile, urmând ca proiectul să meargă în Parlament în procedură de legiferare.

(...) Membrii comisiei şi preşedintele comisie, ieri, în şedinţă publică, spunea că va transmite proiectul la toţi cei care într-un fel sau altul participă la perfecţionarea, îmbunătăţirea proiectului de lege. La început a enumerat CSM, MP, ÎCCJ, DNA, DIICOT, profesiile liberale, societate civilă. Prin urmare, (...) l-au preluat ca iniţiativă, l-au postat, vi-l vor trimite, îl vor trimite la toţi cei care pot contribui la îmbunăţirea soluţiilor legislative propuse, dvs veţi avea posibilitatea, ocazia, dreptul, obligaţia să vă exprimaţi în acest sens", a spus Toader.

[citeste si]

Ministrul a explicat că a făcut o solicitare de aviz din partea Comisiei de la Veneţia cu privire la procedura de urmat pentru desemnarea procurorilor de rang înalt, însă varianta optimistă pentru primirea avizului era decembrie 2017 sau martie 2018. 'În acest context (...), conducerea coaliţiei de guvernare a decis să nu se aştepte încă vreo câteva luni de zile până la demararea procedurii de legiferare şi proiectul să fie preluat, asumat ca iniţiativă de un grup de parlamentari, nu ştiu câţi şi nu ştiu de unde, oricum cu siguranţă din coaliţia majoritată', a afirmat ministrul Justiţiei. De asemenea, Toader a arătat că proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei a primit din partea CSM un aviz negativ cu un vot la limită, fiind contrazis de judecătoarea Andreea Chiş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel