Legi Justiţie: Robert Cazanciuc: Cel mai bun lucru...

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a spus, luni, 9 octombrie, că proiectul de modificare a legilor Justiţiei trebuie dezbătut în Parlament cu gândul la soluţii pe termen lung.

"Cred că cel mai bun lucru în această perioadă este să nu gândim în sistemul judiciar pentru a rezolva problemele de moment şi să vedem pe termen lung, ce este de făcut, de ce s-a ajuns aici, să învăţăm din lecţiile trecutului. Putem să propunem un proiect care să răspundă nu numai sistemului, dar şi populaţiei. Faptul că la ora actuală sunt dispute între CSM şi Inspecţie, că ministrul arată altă opinie, nu înseamnă că lucrurile trebuie încremenite într-un proiect. (...) Cred că discuţia din Parlament poate clarifica unde să fie numirea procurorului. Discutăm de un proiect cu foarte multe observaţii venite de la CSM şi nu ştim dacă ministrul va lua parte din ele, pe toate sau niciuna, iar în Parlament vom vedea un text pe baza căruia vom face o discuţie serioasă gândindu-ne la soluţii pe termen lung şi nu neapărat la rezolvări pe termen scurt la anumite probleme, reale, de altfel, semnalate în mod constant în ultimul timp', a declarat Cazanciuc, citat de Agerpres.

Acesta a spus că discuţiile despre modificarea legilor Justiţie au pornit din 2014-2015 pentru că este nevoie de schimbare. "După 10 ani de zile era clar că este nevoie de o schimbare. Au venit foarte multe propuneri din sistemul judiciar, au venit propuneri de la minister, au venit propuneri de la profesionişti şi avem în programul de guvernare un capitol pe Justiţie şi până la urmă acest pachet de legi trebuie să răspundă unor nevoi de soluţii concrete care să producă efecte atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, or acest lucru nu se poate face decât prin dezbatere aşezată cu cei implicaţi şi cei chemaţi să aplice ulterior această lege", a declarat acesta.

Cazanciuc a mai spus că lista mare de semnături împotriva modificării legilor Justiţiei este o consecinţă a lipsei de dialog între cei implicaţi în acest sistem şi că unii membrii CSM par uneori preocupaţi de propria imagine.  

[citeste si]      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel