Legi Justiţie, modificări. Toader: Trimit proiectul la CSM şi Guvern

Miercuri dimineaţă, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că va trimite la CSM şi la Guvern proiectul de modificare a legilor Justiției.

„Spuneam că CSM este avizator. Ştiţi că în România libertatea de exprimare este o valoare fundamentală. Astăzi, pachetul de legi pleacă a treia oară la CSM. (...) Trimit proiectul la CSM, aştept să-l primim înapoi, îl trimit la Guvern şi de acolo începe procedura decizională. Ministerul Justiţiei este iniţiator", a declarat Toader, în faţa jurnaliştilor.

„Nu l-am trimis și nu-l trimit la Ministerul Public”, a punctat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a spus că dezbaterea publică în cazul noului pachet de legi a fost amplă, în timp ce, în 2005, când s-au schimbat legile din Justiţie nu a fost niciun fel de dezbatere. "În 2005, aceleaşi legi au fost modificate prin procedura angajării răspunderii Guvernului, adică fără nicio dezbatere. Ministru era atunci doamna Macovei, era evident că pachetul de legi va trece, Guvernul avea susţinere în Parlament. Atunci nu s-a vorbit de lipsă de transparenţă", a declarat Toader.

De asemenea, ministrul a spus că „procurorii nu fac legi”. „Eu n-am ştiu că avem Parlament tricameral, cu Senat, Camera Deputaţilor şi procurorii care să voteze legi. Procurorii doar aplică legea, iar CSM o avizează", a declarat Toader.

Totodată, a mai spus că nu crede că obiectul de activitate al DNA-ului e acela de a ancheta magistrați.

„Faceţi diferenţa dintre o propunere sub forma unei dezbateri publice şi decizia care îi aparţine Parlamentului”, a punctat Toader, în cadrul conferinţei de presă de la Ministerul Justiţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel