Legi Justiţie. Kovesi, mesaj categoric: Am fi afectaţi grav

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că, dacă dispoziţiile privind modificarea legilor Justiţiei ar intra în vigoare, lupta anticorupţie şi, în general, lupta cu criminalitatea ar fi grav afectate. 

"Dacă aceste dispoziţii ar intra în vigoare, categoric am fi afectaţi într-un mod foarte grav. Noi, ca instituţie, am exprimat un punct de vedere oficial, l-am postat pe site, l-am trimis CSM, au fost făcute adunări generale la procurori şi la judecători, majoritatea procurorilor şi judecătorilor şi-au exprimat un punct de vedere cu privire la acest proiect de lege care are anumite modificări care ar influenţa în mod negativ cel puţin lupta anticorupţie, dacă nu în general lupta cu criminalitatea, pentru că premisele pentru a lupta eficient cu criminalitatea sunt să ai un sistem de justiţie independent şi să ai o legislaţie care să îţi ofere instrumente cu care să lupţi cu criminalitatea", a spus Kovesi într-un interviu realizat în cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania.

Şefa DNA a explicat că acest proiect afectează în mod grav independenţa procurorilor şi, cu privire la anumite chestiuni, şi pe cea a judecătorilor.

[citeste si]

"Ieri s-a spus în spaţiul public că Inspecţia Judiciară va fi independentă, dar nu ştie nimeni cine va numi conducerea, care va fi procedura de recrutare. Pe proiectul pe care noi ne-am exprimat punctul de vedere, trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea ministrului Justiţiei practic acest lucru însemna", a adăugat Kovesi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel