Legi Justiţie: Kelemen: "Nu stau îngerii pe-o parte, iar dincolo, dracii"

UDMR nu are nicio intenţie să creeze o dependenţă politică sau să împiedice lupta împotriva corupţiei, susţine Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că UDMR nu are nicio intenţie să creeze o dependenţă politică sau să împiedice lupta împotriva corupţiei, ci doreşte o separaţie reală a puterilor în stat.

"UDMR nu are nicio intenţie să creeze o dependenţă politică sau să împiedice lupta împotriva corupţiei. Noi dorim un singur lucru: atunci când vorbim despre stat de drept să înţelegem acelaşi lucru. Să înţelegem că legea este mai presus toţi şi toate, că lege trebuie să însemne acelaşi lucru pentru toţi. (...) Noi am vrea o separare a puterilor în stat, iar această separare să fie reală. (...) Acum s-a renunţat la acea propunere a CSM cum că preşedintele statului are dreptul să respingă o singură dată o numire. Independenţa în justiţie trebuia asigurată de CSM, de lege, de criterii şi de transparenţă, nu de un demnitar sau altul. Noi suntem de acord cu acest lucru şi cred că acest lucru aşa trebuie să fie', a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR susţine că CSM ar trebui să reprezinte garanţia independenţei justiţiei, fiindcă "justiţia nu este nici albă, nici neagră, nu este că pe de o parte stau îngerii, iar dincolo, dracii".

"Şi de o parte şi de alta există adevăr, iar îngerii se luptă cu diavolii. Întrebarea este dacă Parlamentul şi societatea sau societatea şi Parlamentul, organizaţiile profesionale vor fi în stare să creeze un cvasi consens care să eficientizeze justiţia şi să facă justiţia independentă şi de încredere şi să asigure această funcţionare a justiţiei", a arătat Kelemen Hunor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel