Legi Justiţie. BPN al PNL a aprobat sesizarea Comisiei de la Veneţia

Biroul Permanent Naţional al PNL, reunit vineri, la Oradea, a aprobat sesizarea Comisiei de la Veneţia de către grupurile parlamentare ale partidului privitor la modificările legilor justiţiei, a anunţat, la finalul şedinţei Ludovic Orban.

"S-a aprobat astăzi decizia de sesizare a Comisiei de la Veneţia, ca urmare a refuzului majorităţii în Birourile permanente reunite de accepta sesizarea Comisiei de la Veneţia din partea Parlamentului, aşa cum a sugerat Comisia Europeană în raportul MCV. Noi am luat decizia să trimitem o sesizare către Comisia de la Veneţia din partea grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, să cerem eventual o misiune, în cazul în care în şedinţa plenară din 8-9 decembrie nu se poate lua în dezbatere, să trimită, aşa cum a fost odată, o misiune din partea Comisiei de la Veneţia privitoare la modificările legilor justiţiei', a declarat pentru presă liderul liberal, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că tot în cadrul BPN s-a decis atacarea la Curtea Constituţională, luni, a hotărârii Parlamentului prin care s-a constituit Comisia specială pentru Coduri şi pentru legile justiţiei. Ambele decizii aprobate vineri fuseseră anunţate de Ludovic Orban încă de miercuri, atunci când Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins cererea PNL privind solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia pe modificările legilor justiţiei.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel