Legi Justiţie. Ambasada Marii Britanii, REACŢIE

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti îşi exprimă speranţa că orice modificări în domeniul Justiţiei vor avea "rolul de a sprijini şi dezvolta progresul important realizat de România în lupta împotriva corupţiei".

"Este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislaţia proprie, în conformitate cu Constituţia şi cu procedurile parlamentare", se arată într-un punct de vedere al misiunii diplomatice transmis la solicitarea Agerpres.

"Sperăm că orice modificare adusă sistemului de Justiţie are rolul de a promova independenţa şi eficienţa operaţională ale instituţiilor judiciare şi ale statului de drept, luând în considerare recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare al UE. Sperăm, de asemenea, că astfel de amendamente vor include o consultare largă cu toate părţile relevante", precizează ambasada.

De asemenea, misiunea diplomatică aminteşte şi progresul României în domeniul luptei anticorupţie: "Sperăm că orice modificări au rolul de a sprijini şi dezvolta progresul important realizat de România în ultimii ani în lupta împotriva corupţiei şi pentru consolidarea statului de drept, prin realizările unor instituţii precum DNA."

Amintim că proiectul de modificare a legilor Justiţiei a fost publicat, miercuri, pe site-ul Ministerului Justiţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel