Legi Justiție. Europarlamentarul Andi Cristea, ironie față de Ambasada Franței

Scutaru Cristina / 29 dec 2017 / 11:24 Salveaza PDF Comentarii

Textul celor trei legi care vizează domeniul Justiției a ajuns la Ambasada Franței în limba engleză. Florin Iordache a spus: "Sincer, noi le-am tradus în engleză. La câți parteneri are România, nu puteam să traducem și în engleză, și în franceză, și în germană etc".

Apoi, Ambasada Franţei în România a transmis că "urmăreşte cu atenţie ansamblul evoluţiilor legate de reforma Justiţiei, inclusiv discuţiile din cadrul societăţii româneşti şi dispune de propriile servicii de traducere în acest scop".

În acest context, Andi Cristea, europarlamentar PSD, a avut un mesaj ironic față de Ambasada Franței.

[citeste si]

"Cred că dacă Franța cerea avizul Comisiei de la Veneția, nu mai intra Sarkozy peste Muammar al-Gaddafi din cauza unor geamantane. Cum se traduce Schengen în franceză? #Ohmondieu", a scris Andi Cristea pe Facebook.

Amintim că preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a transmis joi ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, proiectele de acte normative prin care au fost modificate Legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 pentru a fi prezentate ambasadorilor.

"Pe site-ul comisiei am făcut o scurtă prezentare cu modificările la cele trei legi şi tot pe site-ul comisiei a fost acea comunicare şi legile în sine traduse în limba engleză. Datorită faptului că din partea anumitor ambasade s-a primit un punct de vedere care viza că a fost amputată independenţa Justiţiei, că a fost diminuată lupta împotriva corupţiei, am considerat necesar pentru o corectă informare a tuturor partenerilor externi şi a tuturor celor care sunt interesaţi de reforma privind cele trei legi să consulte şi să vadă modificările şi am făcut şi o scurtă prezentare a acestor modificări, ţinând cont de deciziile Curţii Constituţionale, de deciziile Comisiei de la Veneţia, de solicitările asociaţiilor profesionale. Această scurtă prezentare, cât şi legile în sine se găsesc pe site-ul comisiei şi le-am tradus în ideea că Ministerul Afacerilor Externe este cel care este în contact fie cu ambasadele (străine din Bucureşti - n.r.), fie cu ambasadele noastre din exterior", a declarat Iordache.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29