Urmărește emisiunea live


Legi justiție. DIICOT cere convocarea Adunării generale a procurorilor

DIICOT cere convocarea Adunării generale a procurorilor pentru a discuta modificările legislative anunțate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, susținând că este necesară o dezbatere reală, în condițiile în care punctele de vedere ale magistraților nu se regăsesc în noul proiect legislativ.

DIICOT a dat publicității un punct de vedere cu privire la propunerile anunțate miercuri de ministrul Justiției, Tudorel Toader, după consultarea, de către conducerea Direcției, a întregului colectiv de procurori.

"Procurorii DIICOT au analizat cu atenție modificările anunțate de ministrul Justiției în cursul acestei zile, ținând cont de faptul că, de mai multe ori în cursul ultimilor trei ani, s-au solicitat magistraților, judecători sau procurori, puncte de vedere referitoare la modul în care trebuie concepute legile de organizare și funcționare a justiției; aceste puncte de vedere, votate în adunările generale ale magistraților, nu se regăsesc în noul proiect, așa cum a fost prezentat", menționează DIICOT. 

Procurorii susțin că proiectul anunțat de ministrul Justiției nu s-a aflat în dezbatere publică și nici nu au avut loc consultări pe această temă.

"Deocamdată, în discuții s-a remarcat că respectivul proiect nu s-a aflat în dezbatere publică, nu a fost publicat pe site-ul MJ și, din păcate, nu reprezintă rezultatul consultărilor anterioare. Referitor la acest aspect, procurorii structurii de crimă organizată doresc existența unei dezbateri reale și a unui dialog permanent între instituțiile menționate mai sus astfel încât produsul legislativ rezultat să satisfacă exigențele strategiei naționale de dezvoltare a sistemului judiciar asumată de statul român", subliniază DIICOT.

DIICOT consideră că este necesară convocarea Adunării generale a procurorilor pentru a adopta o poziție unitară în legătură cu aceste modificări legislative.

"Fără a intra în fondul proiectelor de modificare a legilor justiției, în lipsa unui proiect de modificare a legilor justiției și a unei note de fundamentare scrise, procurorii DIICOT vor putea prezenta un punct de vedere unitar și integrat după comunicarea acestora. În acest sens, procurorii din structura centrală și teritorială a DIICOT consideră necesară convocarea Adunării generale a procurorilor, care să adopte o rezoluție unitară", se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel